26 de focare de gripa aviara au fost depistate numai in judetele Constanta si Tulcea. Turistii germani si cei nordici si-au anulat imediat vacantele deja contractate in Romania. Va avea de suferit Litoralul romanesc de pe urma gripei aviare? Agentiile de turism spun ca nu. Turistii romani sunt baza si ei nu se sperie asa usor.

Gripa aviara a lovit Litoralul si Delta Dunarii. 14 focare s-au inregistrat in judetul Constanta si 12 in Tulcea. Mii de pasari au fost omorate si localnicii au stat saptamani in sir inchisi in satele lor aflate in carantina. Hotelierii s-au plans ca anul acesta vor da faliment, pentru ca nimeni nu va mai veni pe Litoralul romanesc. Contrar estimarilor pesimiste de la inceputul anului, operatorii se asteapta acum la un sezon estival bun.

Pentru a-i atrage, hotelurile de la Marea Neagra au mentinut preturile de anul trecut si, in plus, ofertele din tara par sa-si fi ridicat standardele. "Culmea, cu toata isteria creata de gripa aviara, anul acesta am avut parte de o promovare mai buna pe plan intern. Autoritatile ne-au ajutat sa combatem zvonurile si efectele negative, iar hotelierii au inteles ca fara publicitate si cresterea calitatii serviciilor nu vor face nimic", ne-a spus Dragos Raducan, secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turism.

Pe de alta parte, se pare ca tot mai multi romani sunt tentati sa descopere si lumea de dincolo de hotare. "Destinatiile externe au mare cautare acum - si nu din cauza gripei aviare", afirma si Roxana Balcescu, director executiv la CMB Travel. Turcia, destinatie preferata in alti ani, pare acum complet compromisa, dupa ce gripa aviara a facut si victime umane. Nici Egiptul nu mai are prea multi fani. Operatorii estimeaza o crestere pe Spania si Italia.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.