Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 10 aprilie judecarea recursului procurorilor fata de decizia Tribunalului Bucuresti de judecare in libertate a lui Dinu Patriciu, acuzat in dosarul Rompetrol.
Decizia a fost luata, ieri, dupa ce reprezentantul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a cerut acest lucru in vederea motivarii recursului. Amintim ca, la 27 martie, instanta Tribunalului Bucuresti a respins, ca nefondata, propunerea de arestare preventiva a lui Dinu Patriciu, iar procurorii au atacat cu recurs.

Cu o luna in urma, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au solicitat instantei de judecata emiterea unor mandate de arestare preventiva a lui Dinu Patriciu, George Philip Stephenson si Colin Richard Hart, pentru comiterea mai multor infractiuni economice in legatura cu constituirea unui grup infractional organizat, transfrontalier.

Citeste si:

Potrivit actului prin care procurorii au cerut arestarea preventiva a lui Dinu Patriciu, punerea in miscare a actiunii penale a vizat comiterea a doua infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave; complicitate la evaziune fiscala; vanzarea pe seama societatii Rompetrol SA de actiuni despre care avea cunostinta ca sunt vadit inferioare valorilor efective in scopul obtinerii pentru sine sau pentru alte persoane a unui folos in paguba societatii; manipularea pietei de capital; dezvaluire de informatii privilegiate; delapidare cu consecinte deosebit de grave.