Instanta a ramas in pronuntare fata de cererea apararii stabilind un nou termen al procesului pe 26 aprilie. Avocatii omului de afaceri sirian Omar Hayssam au solicitat, miercuri, Curtii de Apel Bucuresti eliberarea din arest a acestuia, in dosarul in care este judecat pentru fapte de terorism.
Hayssam nu a fost prezent in sala de judecata, el fiind internat la Institutul Oncologic din Bucuresti unde urmeaza un tratament cu citostatice dupa ce in ianuarie 2006, a fost operat de cancer la colon. Avocatul lui a declarat ca medicii i-au descoperit lui Hayssam inca doua tumori iar tratamentul pe care acesta trebuie sa-l urmeze nu poate fi asigurat in sistemul medical din penitenciar.

Avocatul lui Hayssam a solicitat eliberarea din arest a lui Hayssam subliniind ca acesta doreste sa se poata trata intr-o unitate medicala de specialitate unde sa-si petreaca ultimele luni din viata. Avocatii sirianului au declarat, in fata completului de judecata, ca nu mai exista nici un temei legal pentru mentinerea lui in arest.

In urma cu un an, la 5 aprilie 2005, omul de afaceri sirian, Omar Hayssam, a fost retinut de procurorii Parchetului instantei supreme. Dupa cateva saptamani, la 20 aprilie, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au dispus inceperea urmaririi penale a acestuia. Mandatul de arestare preventiva a lui Hayssam a fost prelungit de mai multe ori pana in octombrie 2005, cand procurorii au finalizat urmarirea penala si au decis trimiterea sirianului in judecata, alaturi de complicele sau Mohamad Munaf.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.