Cei peste peste patru mii de agricultori care au participat marti la o actiune de protest in capitala au parasit la amiaza Piata Constitutiei. Agricultorii au cerut demisia ministrului agriculturii, Gheorghe Flutur.

Protestatarii - sindicalisti si patroni - sustin ca nu li se poate cere sa fie egali cu cei europeni atat timp cat sprijinul care le este acordat de stat este diferit. Agricultorii au cerut subventii sporite pentru motorina si productie.

Potrivit sindicalistilor, cea mai importanta problema este cea a pretului la motorina. Ei au cerut o reducere la jumatate a pretului combustibilului, in conditiile in care, in acest moment, platesc un euro pe litru, in timp ce agricultorii din Uniunea Europeana platesc doar 0,5 euro.

Sindicalistii au cerut, de asemenea, introducerea unei taxe vamale unice de 20% la toate importurile de carne de porc, de subproduse si preparate din carne, taxa care sa fie valabila pana la sfarsitul anului 2006.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.