Noul director general al Loteriei Romane, Liliana Ghervasuc, vrea sa schimbe regulile jocului

Abia instalata in fotoliul de director al Loteriei Romane, Liliana Ghervasuc vrea sa stirneasca o adevarata revolutie in aceasta institutie. Ghervasuc vrea sa schimbe regulile tuturor jocurilor de noroc organizate de Loterie si in special a jocului 6/49, cel care aduce aproximativ 65-70% din incasarile companiei.

"Exista niste studii de piata referitoare la acest joc si la jucatori. Le-am cerut si o sa le studiez. Vreau ca prin schimbarea regulilor, jocul 6/49 sa devina din nou un joc popular, la care toate categoriile de romani sa aiba acces. Asta inseamna ca luam in calcul ieftinirea pretului unei variante simple de joc. Nu va pot spune cu cit, dati-mi o luna si o sa organizez o conferinta de presa in care o sa anunt toate schimbarile. In orice caz, imi propun ca orice roman sa poata sa joace un bilet la loto", a afirmat Ghervasuc. Ea a mai adaugat ca se gindeste ca, pe viitor, Loteria Romana sa nu mai acorde jucatorilor cistiguri in premii (masini, excursii, sejururi time-sharing etc. - n.r.), ci numai in bani.

Suflanta va fi controlata de Metrologie

Noua directoare a Loteriei sustine ca vrea sa faca din 6/49 un joc cit mai transparent cu putinta. "Pentru aceasta, voi cere ca la toate extragerile 6/49 sa aiba acces presa si jucatorii care doresc acest lucru. O sa schimb statutul CNLR si o sa dau posibilitatea inspectorilor de la Metrologie sa controleze suflanta de la 6/49", a precizat Ghervasuc. Ea ne-a declarat ca i se pare si ei destul de curios faptul ca, asa cum a scris "Cotidianul", rata cistigurilor la prima categorie la 6/49 a scazut de opt ori in ultimii sase ani.

Cristea s-a pus la adapost

Abia joi, Consiliul de Administratie al CNLR va anula contractul de director al Loteriei Romane al lui Nicolae Cristea si va aproba contractul lui Ghervasuc. Dupa aceasta decizie, lui Cristea i se va propune un contract de consilier personal al directorului general. In mod normal, Cristea ar fi trebuit sa paraseasca institutia dupa o astfel de decizie, insa el a avut grija sa se puna la adapost indiferent de ce i s-ar putea intimpla.

Concret, potrivit contractului de performanta semnat anul trecut de Cristea cu ministrul Finantelor, Ionut Popescu, fostul director al Loteriei nu poate fi inlaturat de la conducerea companiei decit cu acordul partilor, daca renunta de bunavoie la mandat sau daca exista o hotarire judecatoreasca impotriva sa definitiva si irevocabila. La alineatul doi, se spune ca, in cazul in care va fi inlaturat de la conducerea companiei, lui Nicolae Cristea i se va acorda un post de consilier personal al directorului companiei, lucru care se va intimpla miine.

Contract "de bun-simt"

Noua directoare a Loteriei va semna si ea, in curind, un contract de performanta cu ministrul Finantelor. "Prin acest contract ma oblig fata de statul roman sa obtin performanta cu aceasta companie. Prevederile contractului vor fi unele de bun-simt", a precizat Ghervasuc.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.