Turistii care vor veni vara aceasta pe Litoralul romanesc vor avea surprize de proportii: nisip cat vezi cu ochii, fara nici o constructie pe plaja, fara manele date la maximum, fara poze la minut cu animalute. Ceea ce inseamna ca vom avea plaje ca in celebrul serial "Bay Watch".

Ministerul Mediului a "impartit" cei 80 km de plaja, de la Capul Midia la Vama Veche si a cerut ca pana la 1 mai sa fie indeplinite standardele minime de confort pentru turisti. Concret, nisipul trebuie sa fie curatat de orice constructie, iar in loc nu pot fi puse decat umbrelute, sezlonguri, foisoare pentru Salvamar.

"Intreaga plaja a fost impartita in 33 de sectoare pentru care s-au realizat planuri in detaliu. Astfel, incepand de la mare , o treime din plaja trebuie sa fie perfect libera. Pe celelalte doua treimi vor putea fi amplasate umbrelute si sezlonguri, locuri amenajate pentru copii, trasate terenuri pentru sporturile pe nisip. Vor mai fi admise posturile pentru salvamari si, din loc in loc, cate un mic port pentru ambarcatiuni, care sunt foarte cautate", ne-a informat Sulfina Barbu , ministrul mediului. Ea mai spune ca anul acesta nu vom vedea pe plaja nici fotografi cu animalute, nici comercianti ambulanti, nici autovehicule. Pentru cei care incalca aceste decizii, amenzile vor fi de la 10 milioane lei la 300 milioane lei, in functie de gravitate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.