Pensionarii din mai multe judete ale tarii vor protesta, la Bucuresti, saptamana acesta. Acestia cer cresterea pensiilor si sustinere din partea statului pentru ca aceasta categorie de populatie sa duca un trai decent, a declarat Marius Petcu, liderul CNSLR-Fratia. In acelasi context, Marin Iordache, prim-vicepresedinte al CNSLR-Fratia, a aratat ca cei mai multi dintre cei aproximativ sase milioane de pensionari din Romania duc un trai la limita saraciei, nevoiti sa supravietuiasca dintr-o pensie mult prea mica raportat la tarifele la utilitati si la pretul medicamentelor. El a cerut indexarea pensiilor cu 12,5 la suta, aratand ca, in prezent, o pensie medie se ridica la 286 de lei, mai mica si decat salariul minim pe economie.

Pe langa majorarea pensiilor, pensionarii mai cer cresterea ajutorului de deces (care sa ajunga la o suma egala cu doua salarii medii pe economie), protejarea varstnicilor care locuiesc in case nationalizate, returnarea banilor pentru tichetele de calatorie inca nefolosite si alocarea de fonduri spitalelor, astfel incat oamenii sa nu mai fie nevoiti sa-si aduca medicamentele de acasa.

Marin Iordache cere si solutionarea problemei pensionarilor care nu au primit nici un leu in plus la ultima majorare a pensiilor (de 9,3 la suta, de la 1 ianuarie 2006) pentru ca nu au putut procura adeverinta pentru salariul avut inainte de 1989. El cere ca, in cazul acestor pensionari, sa fie luat in considerare salariul minim pe economie in calcularea pensiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.