Primul hotel de gheata din Europa de Est se transforma in muzeu, unde vor fi expuse sculpturi. Din gheata, bineinteles

Final de sezon pentru hotelul de gheata de la Bilea Lac. Saptamina trecuta, managerii ineditei constructii au decis sistarea cazarilor in cladire, dupa ce, din cauza temperaturilor relativ ridicate din ultima vreme, peretii acesteia au inceput sa se topeasca.

Igluul a fost consolidat cu o structura de lemn, astfel incit sa poata fi vizitat in continuare de turisti. "In hotelul de gheata nu se mai fac cazari, dar nu pentru ca nu s-ar mai putea dormi in el, ci pentru ca, o data cu instalarea cofrajelor de lemn, camerele nu mai sint la fel de estetice", sustine proprietarul stabilimentului, Arnold Klingeis.

Din hotel - club si muzeu

Pentru ca in hotel nu va mai locui nimeni, acesta a fost transformat in muzeu. Turistii vor putea admira o minicolectie de sculpturi din gheata, reproduceri dupa Brancusi: "Sarutul", "Domnisoara Pogany", dar si un chip al lui Eminescu. In plus, cupola de gheata a hotelului a fost indepartata, astfel incit clientii barului din interior pot savura o bautura la lumina soarelui. Klingeis sustine ca, in urmatoarele doua-trei luni, cit va mai fi functional, Ice Hotel Bilea Lac va fi scena a numeroase concerte cu cei mai cunoscuti DJ din tara si din afara.

Premiera de gheata in Europa de Est

Peste 150 de persoane - turisti din tara sau din strainatate - si-au petrecut cel putin o noapte in paturile de gheata de la Bilea, a mai spus Arnold Klingeis,

iar vizitatori au fost in jur de 2.000. Ice Hotel Bilea Lac, primul hotel de gheata din Europa de Est, este situat la cota 2.044 in Muntii Fagaras, linga cel mai mare lac glaciar din Romania, care are 4,6 hectare. Hotelul are opt camere, pentru o noapte de cazare turistii trebuind sa plateasca 69 de lei noi. Turistii care se limiteaza doar la a vizita hotelul platesc 6 lei noi. Singura cale de acces la Ice Hotel este cu telecabina, de la Bilea Cascada la Bilea Lac, Transfagarasanul fiind inchis pina in luna iunie din cauza pericolului de avalanse.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.