Doi detinuti romani in Grecia au murit in urma unui incendiu declansat la inchisoarea de maxima securitate Korydallos, iar un al treilea detinut roman se afla in stare grava in urma arsurilor, fiind internat la spitalul din Nikea, impreuna cu un grec, Stroubakos Nikolaos

Focul a izbucnit in noaptea de 30 spre 31 martie in celula in care se aflau acestia. Din primele indicii ale anchetei, se pare ca incendiul a fost declansat de o tigara care nu a fost bine stinsa.

Penitenciarul Korydallos este supraaglomerat, iar locurile pentru detinuti (dintre care multi sunt romani si albanezi), in numar de 640, sunt ocupate de doua mii de persoane. Ministrul Justitiei, Anastassios Papaligouras, si-a intrerupt vizita pe care o efectua la Bruxelles, pentru a se deplasa la Atena si a se ocupa de acest incident.

Desi politia elena a afirmat ca victimele erau condamnate pentru trafic de droguri, consului Romaniei la Atena, Catalin Badoni, nu a confirmat acest lucru. Badoni a precizat ca doi dintre detinuti se aflau in penitenciar din 2004, in timp ce al treilea a venit in 2005.

Potrivit agentiei elene MPA, victimele sunt Greca Marian (nascut in 1968) si Paduraru Fanel (1972), iar ranitul Nicolae Radu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.