Tribunalul Constanta l-a arestat ieri pe cel mai feroce criminal in serie din ultimii ani. Stefan Remus Chiper, de 30 de ani, fusese gasit de politisti, miercuri, intr-o masina Mercedes aflata in trafic, autoturismul apartinand lui Arun Omer, un tanar din Constanta dat disparut de familia sa. Alaturi de Chiper se afla si o femeie din Mangalia, care a declarat ca a cumparat masina de la Omer. Un caz aparent banal avea sa-i conduca pe politisti catre niste asasinate cumplite. Stefan Chiper a recunoscut ca a ucis trei persoane, ale caror cadavre le-a aruncat in Canalul Dunare-Marea Neagra, legandu-le de trup saci cu pietre. Arma preferata: barosul! Fiecare din persoanele ucise era jefuita de masina de lux pe care o poseda.

Ucigasul in serie, capturat la Constanta, Stefan Remus Chiper, cel care a omorat trei barbati si le-a aruncat trupurile in Canalul Dunare - Marea Neagra, e pazit de politisti cu strasnicie pentru a nu fi linsat de familia uneia din victime. Parintii si rudele lui Arun Omer cer pedeapsa cu moartea pentru criminal. "Pentru ce i-a facut lui Arun va plati cu viata!", a spus una din rudele tanarului. Chiper a spus politistilor ca in momentele lui de cruzime a avut si o clipa de sensibilitate, atunci cand a trebuit sa-l ucida pe Claudiu Barbulescu, cel mai bun prieten al sau.

Stefan Remus Chiper se cunostea cu toate cele trei victime, iar afacerile dubioase i-au imprietenit. Toti erau implicati in "tranzactii" de masini, iar Arun Omer, ultima victima, "se ocupa si cu camatarii", spun surse judiciare. Mobilul crimelor: o suta de mii de dolari! Bani pe care ucigasul ii avea de inapoiat tot unor camatari si pe care se gandise sa-i faca rost deposedandu-i pe amicii sai de masinile de lux, pe care urma sa le vanda.

Seria crimelor s-a oprit la turcul Arun Omer. Inca din ziua in care Omer a disparut de acasa cu tot cu Mercedes, parintii au sesizat autoritatile locale si au alertat mai multi taximetristi in speranta de a-si gasi fiul nevatamat. Cand Chiper a fost gasit conducand Mercedesul lui Omer, politia a chemat familia proprietarului. In momentul in care soferul a negat ca ar fi stiut ceva legat de disparitia lui Omer, familia a spus ca "daca va iesi din sediul Politiei nr. 2 Constanta, fara sa spuna unde e baiatul, il vom ancheta noi.". De frica multimii, acesta a asternut pe hartie povestea crimelor comise.

"Am facut-o pentru bani!" a declarat Chiper anchetatorilor, dupa ce cele trei cadavre au fost scoase din canalul Dunare - Marea Neagra. "A spus ca luase bani de la camatari pentru o afacere in Costinesti, insa si-a luat teapa...", a povestit unul din politisti.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.