Ministerul Mediului a prelungit pana sambata seara avertizarea hidrologica pentru prefecturile din 19 judete din Banat si Moldova. Specialistii avertizeaza ca in urma incalzirii vremii si topirii zapezii se vor inregistra cresteri importante de debite si niveluri ale raurilor cu depasiri ale cotelor de aparare.

Pe de alta parte, meteorologii anunta ca se asteapta la extinderea ploilor in Banat, Crisana, Maramures si Transilvania, zone deja afectate de inundatiile din ultimele zile.

Vicecampion national la canotaj disparut

Furtunile, inundatiile si alunecarile de teren au produs, numai in ultimele 24 de ore, noi pagube in 12 judete ale tarii.

Autoritatile au reluat cautarile in cazul sportivului de 13 ani din Hunedoara, vicecampion national la canotaj, disparut miercuri seara in timpul unei furtuni puternice, care l-a surprins la antrenament pe lacul Cincis. Vantul puternic ingreuneaza insa foarte mult cautarile.

Peste 500 de gospodarii afectate in Harghita

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, in Harghita, in urma revarsarii raurilor Olt si Mures, si a topirii bruste a zapezii, au fost afectate peste 500 de gospodarii, 1.500 de hectare de teren agricol si patru drumuri judetene.

In Arges, zece localitati au ramas fara alimentare cu energie electrica, in trei localitati era afectata reteaua de telefonie.

In judetul Dambovita, vantul puternic a lasat fara acoperis casele din mai multe localitati si a distrus terasele a 6 blocuri din orasul Targoviste, iar in Iasi, topirea brusca a zapezii si scurgerile de pe versanti au afectat sase drumuri judetene.

Avalansa produsa in amonte de iazul Colbu este de dimensiuni considerabile. Situatia este monitorizata permanent. Echipaje de pompieri din Suceava si Vatra Dornei s-au deplasat zona pentru evacuarea populatiei.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.