Rasturnare de situatie in cazul mortii Larisei Chelaru din Iasi, fetita strangulata si violata de un elev, vecin de bloc. La aproape jumatate de an de la uciderea copilei de opt ani, procurorii ieseni au recunoscut, ieri, ca se afla in cautarea unui complice al ucigasului Robert Ciobanu. La aceasta decizie s-a ajuns dupa ce specialistii laboratorului criminalistic din cadrul IGP au constatat ca mai exista un ADN pe hainele fetitei. Uluitor este ca anchetatorii au comunicat ca printre cei 10 suspecti se numara si fratele Larisei, baiatul care a facut un soc atunci cand a fost descoperit cadavrul surioarei lui in tomberonul din fata blocului.

Medicii legisti au separat doua ADN-uri din probele trimise de anchetatori pentru expertiza: o proba ii apartine lui Robert Ciobanu, iar o alta, gasita pe hainele micutei, a ramas inca o necunoscuta. Acest lucru demonstreaza ca asasinul Robert Ciobanu, de 17 ani, a avut complici. Printre cei zece suspecti de la care s-au prelevat din nou probe biologice se afla si fratele Larisei, Cosmin Chelaru, de 16 ani. Acesta a fost adus cu greu la prelevarea probelor, deoarece parintii au refuzat de mai multe ori acest lucru, sustinand ca fiul lor nu are cum sa fie unul dintre cei suspecti.

"Cercetarile de specialitate au fost facute la Institutul Criminalistic din Bucuresti, apartinand IGP. Pe hainutele victimei au fost gasite urme de sperma amestecate cu secretii vaginale. Dupa ce s-au facut testarile ADN s-a descoperit ca sperma nu-i apartine lui Robert Ciobanu, cel retinut si acuzat ca a ucis-o pe victima", a declarat procurorul Vasilii Pretula.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.