Declaratia a facut-o in cadrul unei conferinte de presa adaugand ca dupa doi ani de detentie si izolare sociala, se simte atacat cu inversunare de cativa dintre martorii acuzarii.

In opinia sa, protectia politiei ar fi si singura solutie pentru a se pune capat temerilor ca ar intentiona sa comita acte de violenta.

"Ma simt amenintat pentru ca, in primul rand, imi fac griji pentru fetitele mele si, in al doilea rand, as vrea sa fiu monitorizat pas cu pas ca sa preintampin eventualele inscenari contra mea si a persoanei mele", a afirmat omul de afaceri harghitean. El a dat asigurari ca martorii acuzarii si ziaristii nu au de ce sa se teama, pentru ca niciodata nu a avut nici un gand de razbunare, singura sa dorinta fiind aceea de a se reintegra in societate. Csibi Istvan a evitat sa dea explicatii despre acuzatiile care i se aduc si afirma ca este victima unor interese politice, iar dosarele in care este incriminat sunt fabricate, fiind de parere ca se incearca implicarea sa intr-un conflict de interese cu UDMR.

Seful politiei harghitene l-a asigurat, insa, pe afaceristul harghitean ca poate sta linistit "pentru ca nu vor fi intentii de a se atenta la siguranta lui". Vicepresedintele Federatiei Romane de Hochei pe Gheata, Kurko Janos, martor al acuzarii, a primit un al doilea telefon de amenintare si este convins ca este vorba de acelasi autor si anume, Csibi Istvan. Kurko a declarat ca, sambata seara, in jurul orei 21.00, a primit un apel de pe un telefon cu prefix de Prahova, iar o voce de barbat de la capatul firului i-ar fi spus: "Acesta este inceputul sfarsitului, o sa fiti tocati cu totii".

"Sunt convins ca el este, este stilul lui si cine stie codul PIN al lui Csibi nu are nici cea mai mica indoiala. Face parte din strategia lui, care a functionat timp de zece ani in Miercurea Ciuc si anume, vorbeste prieteneste, are gesturi umane si pe la spate vine cu tot felul de amenintari", a afirmat Kurko Janos. In cursul zilei de vineri, primarul orasului Miercurea Ciuc, Raduly Robert, impreuna cu alti doi martori ai acuzarii, au cerut populatiei sa se solidarizeze in fata oricarui act de violenta care ar putea reinstaura panica existenta inainte de arestarea lui Csibi Istvan.

Reamintim ca miercurea trecuta Curtea de Apel Suceava a dispus, punerea de indata in libertate a lui Csibi Istvan, care este cercetat si trimis in judecata in mai multe dosare. Au fost eliberati si Tanko Robert, Janos Katona, fostul sef al Garzii Financiare Harghita, Moise Flueras, adjunctul sau, Gogu Stefan, si Danut Andrei Cirlescu, anchetati in legatura cu constituirea, impreuna cu omul de afaceri a unui grup infractional organizat.

Istvan a fost retinut la sfarsitul lunii aprilie 2004 impreuna cu cativa dintre apropiatii sai, de trupele Directiei de Interventie Rapida, in urma unei impresionate desfasurari de forte, coordonate de adjunctul sefului Inspectoratului General al Politiei Romane. El este acuzat de savarsirea mai multor infractiuni cu violenta, printre acestea numarandu-se si o tentativa de omor impotriva fostului sau secretar personal.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.