Anuntul sec al Guvernului privind numirea lui Marcel Alexandru la Strasbourg a fost primit cu stupoare in cercuri ale diasporei romanesti. Biografia noului reprezentant diplomatic al Romaniei in cel mai important oras francez, din punct de vedere politic, dupa Paris, este cauza acestei stupori. Fost director adjunct al Serviciului de Informatii Externe in perioada ultimului mandat de sef al statului al lui Ion Iliescu si director de Protocol al Camerei Deputatilor sub prima presedintie a acesteia a lui Adrian Nastase, Marcel Alexandru a mai trecut, timp de patru ani (1997-2001), pe la Ambasada Romaniei la Paris.

De remarcat e faptul ca Marcel Alexandru e absolvent al Politehnicii bucurestene si, dupa un stagiu de inginer la intreprinderea CONECT Bucuresti - exact in perioada in care aici era traducator, inca, ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Ghibernea -, a intrat brusc in MAE, in 1986, direct ca secretar trei. El este prezentat ca specialist in spatiul francez, in conditiile in care, dintre cele patru "misiuni externe" ale sale, asa cum scrie in CV, doar una a indeplinit-o in Franta, restul in Brazilia, in Mexic si in Canada.

Postul de consul general la Strasbourg pare sa constituie o atractie pentru fostii inalti demnitari ai statului roman trecuti pe linie moarta. Aici a ajuns, dupa debarcarea la presiunile Europei, fostul procuror general al Romaniei Tanase Joita.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.