Curtea de Apel Suceava a dispus eliberarea controversatului om de afaceri Csibi Istvan, miercuri, acceptand recursul depus de avocatii apararii impotriva singurului mandat de arest preventiv care mai exista pe numele lui.
Tribunalul Suceava admisese initial propunerea procurorilor privind arestarea preventiva a lui Csibi Istvan. Masura a fost contestata de avocatii omului de afaceri, iar Curtea de Apel Suceava a admis recursul si a dispus punerea imediata in libertate a acestuia.

Pentru ca pe numele lui Csibi Istvan nu exista si alte mandate de arestare, el va parasi Penitenciarul Botosani, unde este incarcerat in acest moment.
In decembrie 2004, procurorii anticoruptie au finalizat ancheta privindu-l pe omul de afaceri Csibi Istvan, care este acuzat ca, cu ajutorul unui prim-procuror, al unor politisti si sefi din cadrul Garzii Financiare, ar fi infiintat o retea de crima organizata prin care detinea practic controlul in judetul Harghita.
Omul de afaceri este cercetat si trimis in judecata in mai multe dosare, alaturi de acolitii sai, pentru o serie de infractiuni, unele chiar comise cu violenta, la Miercurea Ciuc si Targu Mures.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.