Conform unui studiu al Organizatiei Internationale a Migratiei, aproape doua milioane de romani muncesc in strainatate.

Dintre acestia, cei mai multi se afla in Italia - 31% - si in Spania - 20 %.

In ceea ce-i priveste pe spanioli, sentimentele legate de romani sunt impartite: pe de o parte - simpatie fata de romanii cinstiti care muncesc in tara lor, pe de alta - de respingere fata de cei organizati in diverse grupari infractionale.

Institutul Gallup din Spania a realizat un studiu privind cunostintele spaniolilor despre Romania.

Prima intrebare a studiului este: ce sentimente va trezeste Romania ca destinatie turistica?

Cei mai multi dintre spaniolii intervievati - 40 % - au raspuns: indiferenta. 33% - sentimente pozitive, iar 25 % - negative.

Insa, intrebati daca intentioneaza sa viziteze Romania in urmatorii doi ani - 90% dintre spanioli au raspuns NU.

Atunci cand sunt enumerate mai multe obiective turistice, Castelul lui Dracula pare sa fie principalul punct de atractie, urmat de orasele medievale din Transilvania.

O alta concluzie este ca presa din Spania tinde sa creeze o imagine negativa a Romaniei.

In ce priveste cele mai cunoscute personalitati din Romania, pe locul intai se afla Nicolae Ceausescu, fiind urmat de Nadia Comaneci, Gheorghe Hagi si Dracula.

Intrebati daca au cunostinta de numele unor produse, sau marci romanesti 93 % dintre spaniolii intervievati nu au stiut sa spuna nici un nume.

Ceea ce i-a facut pe initiatorii studiului - Agentia pentru Strategii Guvernamentale - sa recomande firmelor romanesti sa-si intensifice activitatile de promovare in tari precum Spania si nu numai.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.