Tribunalul Bucuresti l-a obligat pe Gigi Becali sa-i plateasca actritei Oana Pellea despagubiri morale in valoare de 350 de milioane de lei vechi pe motiv ca a folosit imaginea lui Amza Pellea in rolul lui Mihai Viteazul.

Judecatorii au decis ca Gigi Becali, in solidar cu Partidul Noua Generatie, trebuie sa-i plateasca actritei Oana Pellea despagubiri de 350 de milioane de lei vechi pentru ca au folosit, fara drept, imaginea tatalui ei, actorul Amza Pellea, intr-un videoclip electoral. Gigi Becali a mai fost obligat si la plata cheltuielilor de judecata. Oana Pellea i-a chemat in judecata pe Gigi Becali si Partidul Noua Generatie, dupa ce, in timpul campaniei electorale, au folosit imaginea lui Amza Pellea din filmul "Mihai Viteazul" intr-un videoclip difuzat la televiziuni. Fiica celebrului actor a cerut ca despagubire suma de doua miliarde de lei vechi. Gigi Becali ne-a declarat ieri ca nu intentioneaza sa-i dea banii Oanei Pellea si ca va face recurs la Curtea de Apel. El a repetat si ceea ce a spus de mai multe ori in instanta: ca ar fi vrut sa-i faca o statuie lui Amza Pellea, insa ca nu va plati daunele solicitate de fiica acestuia.

Declaratii contradictorii

Cu prilejul audierii sale, Gigi Becali a sustinut ca a avut acordul lui Sergiu Nicolaescu, regizorul peliculei "Mihai Viteazul" (in care Amza Pellea a interpretat rolul principal), pentru folosirea unor imagini din film. Insa regizorul Sergiu Nicolaescu a declarat in fata instantei ca nu i-a fost ceruta niciodata aprobarea pentru folosirea acestor imagini in videoclipul electoral al lui Gigi Becali. Mai mult, regizorul a aratat ca, in calitate de realizator al filmului, a fost prejudiciat prin realizarea acestui videoclip.

Sergiu Nicolaescu a spus insa ca s-a intilnit cu Gigi Becali de trei ori, prilej cu care i-a spus acestuia ca, daca doreste sa cumpere filmul "Mihai Viteazul", trebuie sa se adreseze Centrului National de Cinematografie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.