Verii Becali isi extind proprietatile imobiliare si in Timis, unde au de primit 25 de hectare de teren pe seama faptului ca familia lor a fost deportata. La preturile actuale, mostenirea se ridica la minimum 25 de milioane de euro.

Despartiti de opinii in privinta fotbalului, fratii Victor si Ioan Becali ar putea fuma portigaretul pacii cu Gigi Becali intr-o afacere imobiliara de zeci de milioane de euro in care rolul matusii Tamara din alte scenarii este jucat de autoritatile locale. Cei trei, alaturi de alte doua rude apropiate, urmeaza sa fie despagubiti pentru deportarea familiei cu 25 de hectare de teren intr-o zona care ar putea deveni un fel de Pipera pentru Timisoara. Valoarea terenului, situat in comuna Sacalaz, la cinci kilometri de Timisoara, ajunge la aproape 100 de euro pe metru patrat si ar mai putea creste pentru simplul motiv ca suprafata va deveni o zona industriala prospera, de mare interes pentru investitiile straine. Mai mult, in comuna de linga Timisoara exista deja un proiect de construire a unui cartier rezidential de genul celor din Pipera, iar terenurile detinute de machidonii din familia lui Gigi Becali se invecineaza cu respectivul proiect.

Deportati politic

Familia lui Gigi Becali a ajuns din Bulgaria in Banat, la Sacalaz, in 1946, si au fost din nou deportati, de data aceasta in Baragan, in 1954. Conform marturisirilor lui Gigi Becali, tatal sau nu a avut voie sa ia cu el decit opt gaini, doi cai, o vaca si un porc. Saga familiei latifundiarului din Pipera i-a adus o reparatie morala de 25 de hectare de pamint in comuna care le-a servit drept casa timp de opt ani, adica cinci hectare pentru fiecare dintre cei cinci Becali sau pentru mostenitorii lor. Dintre cei cinci, cei mai cunoscuti reprezentanti ai clanului sint Gigi Becali, latifundiarul din Pipera, si verii lui, fratii Ioan si Victor Becali, fiecare dintre ei avind de primit cite cinci hectare.

Valoare imensa

"Familia Becali are aici destula avere cit sa traiasca citeva generatii. 25 de hectare nu sint de ignorat, mai ales la pretul pe care terenurile il au, dar mai ales la cel pe care il vor avea dupa 2007", spune Ilie Todasca, primarul din Sacalaz. De fapt, explica expertii imobiliari, imediat dupa ce familia Becali va intra in posesia terenurilor primite ca si compensatie pentru deportarea de acum mai bine de jumatate de veac, s-ar putea trezi cu peste 25 de milioane de euro.

Vizita electorala

Gigi Becali a fost in Sacalaz in 2004, in timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, si atunci a revazut casa in care au copilarit rudele sale. Spre dezamagirea preotului ortodox din comuna, care si-a pus mari sperante in generozitatea lui Becali, patronul Stelei nu a facut nici un fel de donatie pentru noul lacas de cult care va fi construit in apropierea terenurilor sale.

Fratii transfera si case

Averea fratilor Becali este estimata la 65 de milioane de euro, fotbalul cazind pe locul doi in ceea ce priveste profitul, dupa afacerile imobiliare. Cei doi sint proprietari de imobile de lux in zone rezidentiale din Bucuresti, dar si de suprafete de teren in zonele Baneasa-Pipera. In prezent, cei doi frati se afla in conflict cu varul Gigi, dar in trecut au desfasurat afaceri comune, cum ar fi coproprietatea asupra barului Melody. In plus, Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor a remis anul trecut o nota Parchetului General pentru verificari mai aprofundate asupra unor tranzactii dubioase, cu posibili bani negri, in care erau asociati Victor si Gigi Becali. ONPCSB avea date conform carora cei doi efectuasera tranzactii suspecte in valoare de 120 de miliarde de lei vechi in anii 2003 si 2004.

Tun imobiliar si in Pipera

De curind, Gigi Becali a dat un alt tun imobiliar, vinzind un teren din zona Pipera pentru 16 milioane de euro. Cumparatorul este fondul de investitii elen Global Emerging Property Fund, care intentioneaza sa dezvolte in mai multe etape un proiect comercial de anvergura. Patronul Stelei a confirmat afacerea, precizind ca tranzactia a vizat o suprafata de cinci hectare, banii fiind deja incasati.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.