Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, i-a dat exclusivitate lui Omar Hayssam la exportul de marmura si travertin (n.r. -piatra de constructii ) catre tarile arabe pe vremea cand isi administra singur firma Titan Mar-Marmosim, sustin surse judiciare.

De altfel, intr-un interviu acordat in 2004 reporterilor nostri, Omar Hayssam s-a laudat cu bunele sale relatii cu Adriean Videanu.

"Eu cunosc multi, nu numai de la PSD. Chiar daca sunt membru PSD la Bucuresti, eu am relatii bune si la PD, exemplu dl Videanu, cu care fac afaceri. Cu marmura. Eu am prieteni peste tot, pentru ca nu am incalcat legea, asa cum spuneti dvs. Fratele meu Mohamad a facut prostii. El m-a furat si pe mine", sustinea Hayssam in plina dominatie pesedista. Sursele noastre sustin ca pana in 2004, firma familiei Videanu "Titan Mar-Marmosim" exporta in tarile arabe marmura, travertin si alte materiale de constructii prin firme controlate de Hayssam Omar.

Intre aceste firme de export figurau "Omar Company ltd Syria", "Omar General Trading llc", "Omar Trading ltd Moscow". Materialele de constructii au fost transportate prin "Omar Company for Transport ltd.Homs", sustin aceleasi surse. Am incercat sa luam legatura cu primarul general Videanu. Fara succes. Secretara domniei sale ne-a spus sec: " Stiu cine sunteti, ca sunati des. Domnul primar suna numai pe cine doreste dansul".

Regele marmurei

Adriean Videanu a dus-o foarte bine si in timpul administratiei PSD. In ultimele zile ale guvernarii PSD, societatea lui Videanu a mai primit licenta de concesiune pentru trei cariere de marmura de la Moneasa, Caprioara-Savarsin si Geoagiu. In prezent, firma lui Videanu exploateaza 14 cariere de marmura, intre care figureaza si doi munti din Ruschita. Potrivit presei, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, institutia care i-a concesionat carierele, nu a controlat firma lui Videanu in ultimii cinci ani.

De altfel, Omar Hayssam , cetatean sirian si roman, membru PSD Bucuresti, a fost un apropiat al fostului presedinte Ion Iliescu, el facand parte din suita oamenilor de afaceri care il insoteau in vizitele oficiale.

Sirianul acuzat de rapirea ziaristilor e sensibil la efort

Omul de afaceri Omar Hayssam, judecat in cadrul a trei dosare penale, nu suporta trepidatiile si efortul fizic indelungat. Aceasta este una dintre concluziile anexate raportului de expertiza medico-legala, prezentat ieri de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti. Potrivit documentului, Hayssam - operat de curand de o tumoare la colon - nu poate fi tratat in cadrul spitalelor apartinand Administratiei Nationale a Penitenciarelor(ANP). In dosar, au fost adaugate opiniile chirurgilor din Rahova care l-au operat pe Hayssam, precum si opinia separata a reprezentantului ANP, George Enculesei.

In timp ce primii nu-si asuma niciun fel de raspundere in cazul in care omul de afaceri va fi deplasat periodic in fata instantei, Enculesei considera ca Hayssam poate participa la procesele penale in care este inculpat. Mai mult, potrivit opiniei unuia dintre medicii din cadrul penitenciarului, Hayssam poate sta in instanta cel mult o jumatate de ora. "Doctorul Enculesei si-a depasit atributiile ca medic. Am depus o plangere penala impotriva acestuia", a declarat Omar Hayssam. Tot ieri, magistratii au hotarat judecarea in stare de libertate a lui Iosif Gheorghe, fost administrator al societatii al SC Foresta Nehoiu SA, judecat in acelasi dosar cu Omar.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.