Franco Frattini o felicita pe Monica Macovei
Franco Frattini, comisarul UE pentru justitie si securitate, a declarat ieri dupa ce s-a intalnit cu reprezentantii autoritatilor romane, ca procedurile de numire si revocare a magistratilor DNA nu trebuie schimbate. "DNA functioneaza bine. Dar este foarte important sa evitati schimbarea regulilor de numire si revocare a magistratilor. Acestea au fost instituite doar de opt luni, si ar trebui sa fie aplicate, nu schimbate", a declarat Frattini. Acesta a adaugat ca trebuie deschise in continuare cazuri de mare coruptie, dar ca aceste cercetari trebuie efectuate in mod transparent.

Oficialul european a mai transmis Parlamentului ca trebuie sa participe alaturi de Guvern la lupta impotriva coruptiei si la reforma justitiei. "O parte foarte importanta a viitorului acestei tari este in mainile Parlamentului. Guvernul, tara au nevoie de Parlament si de sprijin politic pentru a face ireversibil acest proces de reforma", a conchis Franco Frattini. Responsabilul pentru justitie al UE s-a aratat mai mult decat optimist in ceea ce priveste aderarea Romaniei la termen. "Nu cunosc in detaliu celelalte domenii din Raportul de tara, dar pot sa va spun ca in domeniul monitorizat de mine si cel care este cel mai important pentru candidatura Romaniei, nu sunt probleme", a spus oficialul european. Acesta a adaugat ca toate aceste progrese se datoreaza Monicai Macovei, ministrul Justitiei, si lui Vasile Blaga, ministrul de Interne.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.