Timp de doi ani, ei au semanat teroare in landul Renania de Nord - Westfalia jefuind 33 de banci si peste 150 de locuinte. La perchezitiile efectuate in mai multe locatii, anchetatorii germani au descoperit mari sume de bani si sute de obiecte din aur, in valoare de cel putin 2,5 milioane de euro. Ca sa-i prinda pe cei 30 de romani, organizati in patru bande, a fost nevoie de interventia trupelor speciale ale politiei.

Anchetatorii germani au anuntat, miercuri, anihilarea unei retele formate din patru bande de romani care, in ultimii ani, au comis sute de jafuri bancare si spargeri de locuinte in landul Renania de Nord - Westfalia. 30 de barbati si femei din Romania sunt acuzati ca au furat bani si bunuri in valoare de cel putin 2,5 milioane de euro.

Prima lovitura a fost data banditilor la 1 iulie 2005, cand mascatii au arestat 18 romani, dintre care patru femei, in regiunea orasului Düsseldorf. "Am fost nevoiti sa apelam la trupele speciale din cauza violentei cu care au fost comise spargerile de banci", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Norbert Wagner, seful echipei de anchetatori care s-a ocupat de acest caz deosebit de complex.

In timpul anchetei, a reiesit ca infractorii erau organizati in patru bande specializate pe jafuri bancare, furt de masini si spargeri de locuinte.