Blestemul inundatiilor va lovi din nou, anul acesta, o parte din populatia Romaniei. Ministerul Mediului, meteorologii si hidrologii au facut o analiza din care reiese ca vor fi probleme serioase in urmatoarele luni, posibil in aceleasi zone afectate in 2005

Inundatiile de anul trecut au fost de zece ori mai dezastruoase decat toate inundatiile din ultimii zece ani. De aceea, Ministerul Mediului a facut o analiza si a vazut unde sunt asteptate precipitatii in exces in acest an si daca autoritatile locale sunt pregatite sa actioneze.

Meteorologii au pus la dispozitia Ministerului Mediului o prognoza cat de exacta s-a putut. Astfel, luna lui Martisor nu va fi "fericita" pentru romanii din nordul tarii, pentru ca vor cadea precipitatii masive in judetele Satu Mare si Baia Mare. Si in centrul tarii - judetul Alba - situatia ar putea fi critica. In aprilie, sunt prognozate ploi cu cantitati intre 28-65 de litri pe metru patrat, in vestul tarii - din Mehedinti si pana la Baia Mare. In luna iunie va turna cu galeata, in cantitati de pana la 110 l/mp, in Campia Romana si in Dobrogea.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.