Tribunalul Bucuresti a admis cererea de arestare preventiva a lui Ovidiu Tender. El are la dispozitie 24 de ore pentru a face recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Avocata domnului Tender, Mariana Stefan, a declarat ca a formulat deja o cerere de recurs, si ca instanta Curtii de Apel urmeaza sa se pronunte cu privire la aceasta actiune. Ovidiu Tender este acuzat de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.

Potrivit probelor adunate de anchetatori, Ovidiu Tender si Marian Iancu ar fi folosit firme pe care le controleaza direct sau indirect - si care detin actiuni la rafinaria Rafo Onesti - pentru a deturna de la bugetul statului, potrivit estimarilor procurorilor in jur de 2.700 de miliarde de lei vechi. Actiunea penala impotriva celor doi inculpati a fost inceputa de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DICOT) in data de 20 martie.

La momentul declansarii urmaririi penale impotriva sa, Ovidiu Tender s-a declarat nevinovat: "E o chestiune de natura economica care s-a mediatizat mult, si care trebuie sa se incheie la un moment dat. Fara nici o discutie, cea mai buna solutie este instanta", a spus domnul Tender. Vineri, la momentul arestarii, el a declarat ca "materialul procurorilor este o inventie" si ca in cateva zile, colegii sai vor organiza o conferinta de presa in care vor pune la dispozitia jurnalistilor inregistrarea telefonica in baza careia a fost invinuit. Ovidiu Tender spune ca "nu se face nici un fel de referire nici la mine, nici la spagi, nici la prostiile pe care le-au inventat procurorii".


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.