Inspirandu-se dupa modelul lui Cuza, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a inceput sa controleze "incognito" farmaciile.
Scopul demersului e simplu: ministrul vrea sa afle daca farmacistii respecta ordinele ministerului, mai precis daca mai elibereaza medicamente fara reteta.

"Am fost sambata la o farmacie sa cumpar o fiola de algocalmin. Doamna de acolo a zis ca nu imi da fara reteta. Am incercat sa o conving, spunandu-i ca am o durere ingrozitoare de masea, dar nu a acceptat. Si atunci am cerut sa vorbesc cu farmacistul unitatii intrucat doamna era asistenta. Mi s-a spus ca nu e nici un farmacist, ori asa ceva nu este permis". Nu doar ministrul Nicolaescu a luat farmaciile la bani marunti, ci si subordonatii sai care s-au apucat de dat telefoane la farmacii. Nicolaescu a mai spus ca va cere Politiei si Serviciului Roman de Informatii sa contracareze eforturile persoanelor care incearca sa inventeze crize in sistemul sanitar in scopul de a compromite reforma din acest sector.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.