Romania doreste sa fie judecata in functie de performantele sale si nu pe baza altor criterii, iar determinarea de a indeplini angajamentele asumate este cea mai buna dovada ca tara noastra merita sa devina membru al Uniunii Europene la 1 ianuarie 2007, a afirmat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, ieri, cu ocazia intrevederii cu ministrul afacerilor externe din Olanda, Bernard Bot. Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, premierul Tariceanu si-a exprimat speranta ca Senatul olandez va da un vot pozitiv Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei, pe baza capacitatii Romaniei de a-si indeplini angajamentele asumate.

Seful Executivului a aratat ca s-a implicat personal in eforturile de integrare, prin intermediul Comitetului Executiv de Integrare Europeana pe care il coordoneaza.
El a dat ca exemplu problematica concurentei, care a fost rezolvata in cadrul unui Comitet Interministerial, infiintat la initiativa sa in acest scop. Indeplinirea angajamentelor in acest domeniu a scos Concurenta de sub clauza de salvgardare, a mentionat premierul Tariceanu. Bernard Bot a subliniat ca exista optimism fata de Romania, iar progresele inregistrate de tara noastra sunt apreciate. Oficialii olandezi si cei europeni urmaresc cu atentie corectarea aspectelor semnalate in raportul de monitorizare din octombrie 2005, a precizat el.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.