Dupa o zi si o noapte de stat sub observatia medicilor, Dana Nastase a parasit ieri, pe furis, Spitalul Floreasca, iesind printr-un garaj subteran. Durerea din pieptul sotiei lui Adrian Nastase nu a avut legatura cu inima, ci probabil cu stresul.

Fie asistenta, fie brancardier, fie paznic, orice angajat de la Spitalul de Urgenta Floreasca avea acelasi raspuns pregatit daca intrebai de Dana Nastase: "Nu stiu, n-avem voie sa vorbim, avem si noi ordinele noastre!". Tot ce se stia despre sotia fostului premier era ca se afla intr-o rezerva speciala, undeva intre etajele trei si cinci.

Uite Dana, nu e Dana

Prezenta doamnei Nastase vibra insa cel mai puternic la etajul cinci, desi la un etaj mai jos se afla rezervele private ale Biomedica, firma apropiata familiei Nastase. La cinci, asistentele prea zimbeau conspirativ cind spuneau ca nu stiu nimic, iar holul spre rezervele private era pazit de un bodyguard de nedepasit. Cind pe usa a aparut val-virtej un SPP-ist cu fir alb in ureche, miriind in telefon "cind veniti jos, sunati-ma sa va astept", totul a devenit clar. Dana Nastase isi pregatea iesirea.

Cu ambele iesiri ale spitalului pazite de reporteri, parea ca Dana Nastase nu are cum sa scape fara sa-si explice durerea de piept. "Doar astea doua iesiri exista. Dar mai sint si altele!", facea cu ochiul un paznic, rizind. "Hai, domne, c-a plecat deja!", zicea altul, dar nu-l credea nimeni, pentru ca oficialii spitalului spusesera ca Dana va fi externata dupa-amiaza. Plasat strategic in parcare, un jeep negru, cu numere de SPP si statie radio pe bancheta din fata, ii facea pe ziaristi sa fie linistiti: Dana iese prin fata. Nu a fost asa. In jurul orei 12.00, un reporter vigilent i-a intristat pe ceilalti: o masina neagra, suspecta de a o contine pe Dana Nastase, a iesit din garajul subteran al cladirii Euroclinic, vecina cu spitalul Floreasca, si a disparut in circulatia oprita citeva secunde de SPP-isti. "Eu ti-am zis ca nu iese pe aici. N-aveai, ba, si tu treij’ de mii in buzunar, ca-ti ziceam si ora cind iesea?!", confirma paznicul intreaga diversiune.

DNA dauneaza atipic sanatatii

"Diagnosticul este durere toracica atipica. A fost o durere in partea stinga a pieptului, dar nu are legatura cu inima. Poate fi din cauza stresului", a spus doctorul Bogdan Oprita. "In cazul doamnei Nastase, am respectat procedura ca pentru oricare alt pacient care vine la noi. Am investigat cauzele durerii", raspunde doctorul Constantin Olteanu la intrebarea daca Dana Nastase s-a internat cu motiv sau doar ca sa scape de DNA.

Nastase se joaca cu si de-a Justitia

Aparatorii lui Adrian Nastase au ridicat ieri in fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie o exceptie de neconstitutionalitate in cazul cererii verificarii averii acestuia si a sotiei acestuia.

Avocatul Ana Diculescu a aratat ca mai multe articole ale Legii nr. 115/1996 pri-vind declararea averii de catre demnitari "ar leza legea fundamentala. Avocatii fostului prenier constesta prezenta unui procuror in comisie, invocind faptul ca acesta este subordonat politic. Reamintim insa ca persoana care a cerut procurorului general al Romaniei sa-i fie veri-ficata averea provenita din mostenirea celebrei matusi Tamara este, culmea, chiar Adrian Nastase. Comisia urmeaza a se pronunta asupra exceptiei de neconstitutionalitate peste doua saptamini.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.