Asociatiile „Cutu-Cutu” si „Bruno Pet” au cerut ieri custodia lui Coco, maidanezul suspectat de uciderea japonezului Hajime Hori, de teama unei crize cardiace a ciinelui.

Avocata asociatiilor, Paula Iacob, celebra ca aparatoare a lui Nicu Ceausescu, recunoaste ca rostul procesului este crearea unui precedent judiciar care sa-i faca pe hingheri sa tremure.

Procesul dintre asociatiile de protectie a ciinilor fara stapin ("Cutu-Cutu" si "Bruno Pet") si Administratia pentru Supravegherea Animalelor (ASA) s-a judecat ieri, prezidat de o judecatoare care abia isi putea stapini zimbetul si cu un public care chicotea. Asociatiile au cerut instantei sa le puna la dispozitie probele Parchetului: expertiza medico-legala a cetateanului japonez care a murit muscat de ciine si mulajul dentar al ciinelui, care sa corespunda cu urma muscaturii. Au mai cerut si o contraexpertiza. "Noi nu facem un proces in locul politiei", a sarit avocatul ASA, iar judecatoarea a respins cererea ca fiind neconcludenta. "Inteleg ca e vorba de o actiune umanitara, cereti sa adoptati acel ciine, deci aceste probe sint irelevante!", a spus ea zimbind. Prinsa in ofsaid, Paula Iacob, avocata asociatiilor, a schimbat strategia: "Atunci solicit ca animalul sa fie predat in custodie chiar acum… E vorba de un ciine amarit, care acum e ingrozitor de speriat… Nici unui om nu-i place sa stea in spital, d-apai unui ciine invatat sa se plimbe prin parcari", a incercat ea sa inmoaie inima instantei. Pina la urma, s-a dovedit ca doar una dintre asociatii, "Bruno Pet", are cum sa-i ofere adapost ciinelui, dar tocmai la Suceava. Instanta a ramas in pronuntare pina miine.

Maidanezul martirizat

"Am zis de data trecuta ca acest proces nu are obiect", a spus avocatul ASA. Intr-adevar, legea protectiei animalelor obliga oricum ASA sa tina maidanezul in viata timp de 14 zile. In plus, politia a solicitat ASA sa tina ciinele pina se termina cercetarile, chiar daca termenul de 14 zile va fi depasit. Daca maidanezul este cerut spre adoptie, ASA este obligata sa il dea. "Procesul arata ca exista o lege, iar ciinele nu trebuie sa moara. Este un ciine simbolic, simbolul ciinelui comunitar, care ajunge in bazele ecarisajului, pentru ca este prost gestionata populatia canina de catre primarie", a spus Marcela Lungu, presedintele Asociatiei,, Cutu-Cutu’’. "Vreau sa am o sentinta judecatoreasca in mina, de care hingherii se vor speria, poate, mai mult decit de lege. Vreau sa creez un precedent, pentru ca este o urgenta. Ciinele ala poate sa moara de frica, mi se spune ca tremura ingrozitor, ca e speriat. Eu nu stiu ce tratament are el acolo, socotit fiind un criminal", ne-a explicat Paula Iacob demersul aparent fara rost al celor doua asociatii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.