Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, a fost audiat, ieri, in calitate de martor, in dosarul “Rompetrol”, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Miron Mitrea a discutat cu procurorii in legatura cu Ordonanta Guvernului 118/2003, prin care datoriile istorice ale Rafinariei Petromidia, in valoare de 600 milioane dolari, au fost transformate in obligatiuni ale statului. Ordonanta a fost emisa de Guvernul Nastase, in octombrie 2003, si adoptata sub forma de lege de actualul Parlament, in aprilie 2005.
Miron Mitrea a declarat ca a fost intrebat de procurori despre procedurile prin care a fost adoptata respectiva ordonanta. El a precizat ca nu a semnat acel act normativ, singura sa legatura cu acest caz fiind faptul ca era membru al Guvernului.

‘’Cred ca a fost o chestiune de rutina, in care au vrut sa afle cum au fost adoptate actele si ce stiu despre aceasta ordonanta’’, a adaugat Miron Mitrea. El a confirmat ca este posibil sa fie audiat in acest dosar si fostul premier Adrian Nastase si fostul ministru al economiei Dan Ioan Popescu, acestia semnand Ordonanta 118/2003. In acest caz a mai fost audiat, ca martor, si fostul ministru de Finante Mihai Tanasescu. El a sustinut in fata procurorilor ca emiterea ordonantei a fost perfect legala si benefica pentru statul roman, permitand ca un contribuabil sa poata plati in continuare taxe catre buget.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.