Procurorii DNA au descins ieri, din nou , la blocul din strada Zambaccian, unde au stat, de aceasta data, aproape sapte ore.

Fata de acum doua zile, oamenii legii aveau cu ei, pe linga o imprimanta si un laptop, si un detector de metale.

La o zi dupa prima tentativa de perchezitie a celor trei apartamente din strada Zambaccian numarul 16, procurorii anticoruptie au revenit din nou ieri, aducind cu ei, pe linga un laptop si o imprimanta, si un detector de metale. Echipa DNA a intrat in bloc la ora 13.30, unde a ramas timp de sase ore si jumatate. Conform codului de procedura penala, magistratii nu pot depasi ora 20.00 in astfel de cazuri. In momentul in care s-a lasat noaptea, jurnalistii prezenti la fata locului au putut vedea lumina la etajul al doilea al imobilului, apartamentele de la acest nivel fiind achizitionate de Marieta Anastasescu, avocata lui Adrian Nastase si a lui Alexandru Bittner, de la fostul secretar de stat Sergiu Sechelariu. Dupa citeva ore, s-a aprins lumina si la etajul al treilea, ce apartine chiar familiei Nastase. La plecare, procurorii si politistii judiciari, veniti cu trei autoturisme, au refuzat sa dea declaratii, asa cum se intimplase si cu o zi in urma.

Proprietari absenti

Reamintim ca luni, procurorii nu putusera intra in toate apartamentele, deoarece proprietarii lipseau de acasa. In acea zi insa, acestia nu aveau asupra lor detectorul de metale. Pentru ca legea nu le permitea sa perchezitioneze locuintele in lipsa celor care le detin, dupa doua ore de la descindere, procurorii anticoruptie au sigilat apartamentele si au parasit in graba locul. Dupa plecarea acestora, la casa de pe strada Zambaccian au inceput sa apara diverse persoane, singura recunoscuta de jurnalisti fiind sora fostului premier, Dana Barb.

Vecini

Imobilul din strada Zambaccian are, in acest moment, patru proprietari. In afara de Adrian si Dana Nastase (etajul III) si Marieta Anastasescu (etajul II), mai detin proprietati acolo fiul lui Adrian Nastase (etajul I) si un cetatean roman cu rezidenta in Grecia, Xenophon Xenakis.

Acestia din urma si-au cumparat, la mijlocul anului 2004, apartamentele de la Ion Alexandru Tiriac, fiul omului de afaceri Ion Tiriac, care a finantat aproape jumatate din construirea cladirii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.