Dosarul scurgerilor de informatii din cadrul Armatei ia o noua turnura. Ies la iveala noi aspecte, legate de procedura, de Codul de Procedura Penala, de legile europene, de Constitutia Romaniei.
Un ziarist a fost arestat, dar ancheta in cadrul Armatei stagneaza. Nu se intampla nimic, desi de acolo s-au scurs informatiile. Procurorii s-au miscat extrem de repede in cazul presei. Aresteaza, perchezitioneaza cu o rapiditate rar intalnita. Audiaza sambata si citeaza prin telefon. Cu toate ca, potrivit Legii 182/2002, obligatia de a proteja informatiile cu caracter secret de stat revine numai persoanelor autorizate, nu si celorlalte persoane, anchetatorii nu par sa tina seama de acest lucru. Cei care trebuiau sa protejeze informatiile sunt bine merci. Ziaristii carora le-au parvenit fac "carare" la Parchet.

Exista foarte multe voci care spun ca Marian Garleanu, ziaristul arestat si eliberat o zi mai tarziu, nu se face vinovat de comiterea vreunei infractiuni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.