Procurorii din dosarul „Rompetrol“ au pus sub invinuire mai multe persoane pentru acuzatia de apartenenta la un grup de crima organizata, infractiune pedepsita cu pina la 20 de ani de inchisoare.

Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol, este acuzat pentru mai multe infractiuni economice, dar si de constituirea unui astfel de grup de crima organizata. Audiat ieri, pentru a 18-a oara, la Parchetul General, Dinu Patriciu a spus: "Am constatat cu surprindere ca la fiecare pagina a ordonantei in care sintem invinuiti se foloseste sintagma 'grup de interese>>, ceea ce dovedeste politizarea acestui dosar".

De la Tariceanu la Verestoy

Potrivit lui Patriciu, "Rosca Stanescu este un membru marcant al acestui grup… Si dl Pantis… E vorba despre brookeri, functionari de stat pe care nu ii cunosc". El a negat ca din acest grup ar face parte Calin Popescu Tariceanu sau senatorul UDMR Verestoy Atilla, fostul sef SIE Catalin Harnagea, iar membrii familiei Voiculescu "nu"deocamdata. Marti, la iesirea de la audieri in dosarul "Rompetrol", vicepresedintele CNVM, Paul Miclaus, a declarat ca este unul dintre invinuitii acuzati si de "apartenenta la un grup infractional organizat". Ieri, si jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a recunoscut ca si lui i s-a adus aceeasi invinuire.

Patriciu a aratat ca procurorii au dispus efectuarea unei expertize tehnice, economice, financiar-contabile in toate dosarele in care este cercetat. "Avem recunoasterea oficiala a faptului ca acuzatiile care ni se aduc sint puse sub semnul intrebarii atita vreme cit expertiza nu a fost facuta pina acum", a declarat Patriciu. El a mai aratat ca procurorii nu au acces la mandatele pe baza carora s-a facut ascultarea telefoanelor si nici la hotaririle CSAT. "Desi chiar dl presedinte Traian Basescu oficial a afirmat ca le va pune la dispozitia procurorilor sau judecatorilor care vor cere aceste documente, procurorii ne-au spus ca nici chiar domniile lor nu au acces la ele", a spus Patriciu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.