Romeo si Julieta ai Romaniei

Povestea celor doi indragostiti, care s-au sinucis in Baia Sprie, judetul Maramures electrocutandu-se, ramane in continuare o enigma. Nimeni nu stie motivul real pentru care cei doi si-au pus capat zilelor in acest mod. Mama fetei spune ca relatiile cu familia erau excelente, iar baiatul fusese acceptat.

Alecu Dacher, de 20 de ani, student la Universitatea Vasile Goldis, filiala din Baia Mare si Ioana Cozmuta, eleva in clasa a XII-a la un liceu din Bucuresti, s-au intalnit prima data in gara. "S-au cunoscut toamna trecuta. Nepotul meu isi conducea niste prieteni la tren si acolo a intalnit-o pe Ioana. Fata a venit la noi pentru a treia oara in vacanta si se iubeau la nebunie. Vorbeau foarte mult la telefon. Duminica seara, fata ar fi trebuit sa se intoarca la Bucuresti", ne-a marturisit bunica baiatului, Terezia Petric.

Un prieten al lui Alecu, Sebastian, ii facea vizite dese. Luni dimineata, Sebastian a batut de cateva ori la usa camerei lui Alecu, dar nu a raspuns nimeni. A intrat in camera si a ramas socat cand i-a vazut pe amicul sau si pe iubita infasurati in cablurile electrice, intr-un pat din camera lor. "Am fost la ei pentru ca acum doua zile baiatul mi-a cerut 500 de mii, spunandu-mi ca trebuie sa plece in Bucuresti cu prietena sa. I-am zis ca o sa vorbesc cu nevasta si o sa-i dau un raspuns. Nu mi-a venit sa cred cand i-am vazut morti. Se aflau in pat si prin camera erau multe fire electrice", a povestit barbatul. Alecu si Ioana aveau legate de tample, cu banda adeziva, fire electrice. Din zona inimii venea un alt cablu care era izolat de celelalte. Toate aceste cabluri au fost introduse intr-un prelungitor al carui stecher era bagat intr-o priza.

"Cand Alecu avea patru luni, parintii lui au divortat. Mama sa e plecata la lucru in Franta. Ioana se simtea la noi ca la ea acasa", au povestit bunicii baiatului, Terezia si Ioan Petric.

Se pare ca cei doi au pus la cale din timp totul. Inainte de a se sinucide au taiat firul telefonului fix. De asemenea, intr-un caiet studentesc, oamenii legii au descoperit mai multe bilete de adio, toate datate. Primul era din 10 februarie: "Va rugam sa ne ingropati in acelasi sicriu. Iubitei mele ii este frica de intuneric si vrem sa trecem pe lumea cealalta impreuna".

Tatal fetei, care locuieste in Copalnic, a fost anuntat de familia Petric despre nenorocire.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.