Largirea strazilor, aceasta este solutia pe care primarul Videanu a gasit-o pentru fluidizarea traficului din Capitala. Astfel ca sute de persoane care locuiesc in centrul orasului vor fi expropriate in vara acestui an.

Palatul Victoria va fi legat de Palatul Parlamentului printr-o artera principala de circulatie la care primarul Adriean Videanu va demara lucrarile in luna iunie a acestui an. Decongestionarea traficului prin largirea strazilor existente intre zona Pietei Victoriei si Splaiul Unirii este unul dintre marile proiecte propuse de Videanu pentru dezvoltarea si reabilitarea Bucurestiului. Acesta prevede largirea strazilor Buzesti, Berzei, intersectia cu Calea Plevnei, strada Vasile Pirvan pina la Splaiul Unirii.

Investitie de 650 miliarde de lei

"Proiectul include doua benzi noi de circulatie a cite 3,5 metri fiecare, plus linie de tramvai dubla la mijloc. Lungimea totala a proiectului este de 1,85 kilometri si va fi gata in trei ani", spune Gheorghe Udriste, directorul Directiei de Transporturi din cadrul Primariei Bucuresti. Potrivit acestuia, proiectul va include exproprieri pe o suprafata de aproximativ 7.500 de metri patrati, insa directorul a precizat ca vor fi exceptate de la demolare cladirile istorice si platanii de pe strada Berzei. Valoarea cheltuielilor pentru aceasta artera de circulatie se ridica la aproximativ 650 de miliarde de lei.

Cladiri mutate dintr-un loc

Proiectul lui Videanu implica masive exproprieri, cele mai multe fiind preconizate pe strada Buzesti. "Pe partea dreapta, in sensul de mers dinspre Victoriei spre intersectia cu Calea Grivitei, vor fi afectate toate cladirile, inclusiv hotelul care este acolo", spune Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei. In opinia edililor, demolarea cladirilor de pe strada Buzesti nu prezinta o pierdere prea mare. "Exista un front vechi de cladiri care probabil vor fi demolate, insa pentru unele imobile, mai ales cele istorice, se ia in considerare mutarea lor cu ajutorul unor tehnologii avansate", a declarat Udriste.

Protestele incep, Videanu tace

"Nu sint de scord cu ce vrea sa faca Videanu. Nu cedez nici un metru de teren chiar daca vine cu hotarire de la Guvern. Sa-mi ofere un pret real, cit este pe piata. In jur de 1.100 de euro pe metru patrat", spune Mioara Petrescu, patroana unui magazin din zona Buzesti, care ar intra in demolare daca Videanu aplica proiectul. Unii dintre cei care vor fi expropriati cred ca in spatele acestui proiect se afla alte interese. "Se urmareste crearea unui vad mai bun pentru terenul din spatele hotelului Marna. Pe terenul asta au pus ochii oameni cu bani, cind strada va trece pe linga el, vadul va fi creat", spune unul dintre locatari.

Pina in prezent, nimeni de la Primaria Capitalei nu a venit sa le explice locatarilor ce se va intimpla.

"Pe Videanu l-am auzit la televizor, nu ne-a spus nimic", afirma localnicii din zona Buzesti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.