Solicitarea de perchezitie a caselor de la Cornu si din Zambaccian ale lui Adrian Nastase a fost respinsa, ieri, de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, pe motiv de neconstitutionalitate

Solicitarea de perchezitie a caselor de la Cornu si din Zambaccian ale lui Adrian Nastase a fost respinsa, ieri, de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, pe motiv de neconstitutionalitate. In contrapartida, ministrul justitiei, Monica Macovei, sustine ca cererea a fost corecta, iar Biroul Permanent nu avea de ce sa i-o trimita inapoi.

Cererea de perchezitie venita la Adrian Nastase, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, saptamana trecuta, a fost expediata fara prea multe discutii, ieri, de Biroul Permanent.

Conducerea Camerei a respins cu 6 voturi la 4 solicitarea ministrului Macovei. Motivul: articolul 72 din Constitutie cere ca parlamentarii sa fie anchetati de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar cererea primita era semnata doar de ministrul justitiei, la solicitarea DNA. Documentul trimis de Macovei arata ca Adrian Nastase "ar fi folosit influenta si autoritatea decurgand din calitatea de presedinte al partidului de guvernamant, dar si prerogativele specifice functiei de prim-ministru al Guvernului Romaniei, obtinand foloase necuvenite de la invinuita Irina Paula Jianu".

In rezumat, actualul presedinte al Camerei ar fi primit peste 100.000 $ reprezentand contravaloarea unor bunuri importate din China si 1.200.000 RON reprezentand contravaloarea tamplariei din aluminiu si lemn cu geam termopan executate la imobilele din Cornu si din str. Zambaccian.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.