Pornind de la ideea “nici o zi fara DNA”, ieri a venit randul lui Sorin Oprescu sa intre in vizorul acestui departament. Procurorii DNA au intocmit un dosar penal care il vizeaza pe liderul PSD, dr. Sorin Oprescu.

Avocatul Ministerului Sanatatii, Gheorghe Piperea, a anuntat ieri ca acest dosar a fost intocmit in urma unei plangeri penale pe care Ministerul Sanatatii a inaintat-o pe 30 ianuarie procurorilor anticoruptie. "Plangerea penala se refera la eventuale fapte de coruptie de care s-ar face vinovat Sorin Oprescu, urmarea unui raport de control efectuat de Departamentul de Audit si Control din cadrul Ministerului Sanatatii la Spitalul Universitar", a spus Piperea.

O prima neregula constatata se refera la un contract de antrepriza, incheiat in 1994, privind renovarea spitalului, in valoare de 3,5 miliarde lei vechi. O alta neregula se refera la faptul ca in cadrul spitalului au fost infiintate trei rezerve de lux, administrate de o societate comerciala, in care sunt internate persoane importante, care platesc 100 euro/zi. Piperea a afirmat ca societatea respectiva foloseste rezervele fara a exista un contract legal incheiat cu Spitalul Universitar.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.