La aproape trei luni de la incidentul din casa creatoarei de moda Romanita Iovan, cand sotul acesteia, Adrian, a ucis un hot care intrase in vila lor din Primaverii, procurorul Andreea Serbanoiu a decis sa nu-l puna sub acuzare pe pilotul de la Tarom.

Romanita a tinut sa-i faca o surpriza sotului, astfel ca Adrian Iovan a aflat vestea cand a pus piciorul pe pamant romanesc, la intoarcerea din cursa Madrid-Bucuresti. Ieri dimineata, avocatii sotilor Iovan si avocata Mihaelei Balanel, sora lui Bogdan Iancu, hotul impuscat in cap, au fost chemati la Parchetul Capitalei pentru a li se aduce la cunostinta ca dosarul, in care sotul Romanitei Iovan a fost cercetat pentru omor, a fost inchis.

Investigatiile oamenilor legii au dus la concluzia ca Adrian Iovan a actionat in legitima aparare, astfel ca poate fi scos de sub urmarirea penala declansata imediat dupa incident. Asa cum a relatat Libertatea, in editia din 13 decembrie, anchetatorul a luat aceasta decizie in urma cu aproape doua luni, cand a informat Parchetul General printr-o nota ca nu exista indicii care sa duca la declansarea urmaririi penale impotriva lui Adrian Iovan.

Cea mai mediatizata legitima aparare

In noaptea de 5 spre 6 noiembrie, Bogdan Iancu a intrat, in jurul orei 3.30, in casa sotilor Iovan. Surprins de proprietari, hotul a fost impuscat mortal. Ulterior, Adrian Iovan a declarat ca l-a ucis accidental pe infractor, dupa ce arma de vanatoare cu care il ameninta s-a descarcat. Atat Romanita, cat si Adrian Iovan, au mai spus ca, inainte de incident, au anuntat politia. Creatoarea de moda a afirmat, la vremea respectiva, ca motivul pentru care sotul sau a actionat in acest mod pentru apararea familiei era faptul ca ea era insarcinata.

Procurorii au efectuat trageri experimentale in poligon si au facut o reconstituire a faptelor. O luna mai tarziu era prezentat raportul balistic, care arata ca "producerea percutiei prin actionarea accidentala asupra tragaciului, prin agatarea lui cu sau de un obiect, nu poate fi exclusa". In decembrie, in raportul medico-legal se preciza ca decesul victimei a survenit in urma unor leziuni produse prin impuscare cu arma de foc cu alice.

Adrian Iovan: "Intri sa furi si o s-o furi!"

Aseara, Adrian Iovan a primit vestea ca nu mai este urmarit penal chiar de la sotia sa, care l-a asteptat la Aeroportul Henri Coanda sa revina din cursa, de la Madrid. "Este ceva normal ceea ce s-a intamplat astazi (n.r. ieri). In primul rand ca, dupa 65 de ani, proprietarii se simt in siguranta si protejati de lege in casele lor. E un semnal la adresa infractorilor care intra de pe domeniul public pe cel privat. Intri sa furi si o s-o furi", a spus zambind Adrian Iovan. Cu sufletul descarcat de povara unei posibile pedepse, pilotul si-a luat de dupa umar sotia, mesagerul vestilor bune, si au plecat impreuna la vila din Primaverii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.