Magistratii Tribunalului Bucuresti au dat sentinta in dosarul “jaful secolului”. Pentru furtul celor 100 de miliarde de lei din masina blindata a unei firme de transport valori, Petru Nica, Aurelian Paven si Gabriel Velescu au primit cate 14 ani de detentie.

In dimineata zilei de 5 iulie 2004 era anuntat faptul ca soferul unei masini blindate angajat la societatea CPI Security, care transporta 88,4 miliarde lei si 33.396 colectati de la sucursale ale Bancii ABN Amro din Galati, Constanta si Ploiesti a fugit cu banii ambalati in 16 saci care cantareau aproximativ 300 de kilograme.

Din acel moment toata politia il cauta pe Petru Nica , soferul al carui gest a fost catalogat drept "jaful secolului". Profitand de amatorismul pradatorului, in scurt timp anchetatorii aveau sa descopere locul in care se ascundea Nica, dar si cei doi complici ai sai, Aurelian Paven si Gabriel Velescu. In seara zilei de 12 iulie au urmat doua descinderi in forta. Nica a fost "saltat" dintr-o vila inchiriata din Snagov, unde dormea pe 40 de miliarde iar complicii sai au fost retinuti in comuna Rosu de unde politistii au mai recuperat inca opt miliarde de lei.

Dupa arestarea celor trei, o parte din banii lipsa au fost gasiti in casa din Colentina unde locuia iubita lui Velescu, in care Nica s-a ascuns imediat dupa jaf. Au fost descoperite 26,2 miliarde sub patul Ionelei Popa, iar dupa sesizarea proprietarei inca 4,5 miliarde ascunse in spatele casei. Pe numele complicei a fost emis un mandat de arestare, moment in care Ionela a incercat sa se sinucida.

Banda lui Nica a fost trimisa in judecata, iar politistii premiati de firma pagubita. Acum, dupa condamnarea autorilor "jafului secolului" la cate 14 ani de inchisoare, au mai ramas de recuperat 300.000 $. Sentinta nu este definitiva.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.