Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a inchis, pana acum, 16 din cele 25 de focare de gripa aviara, urmand ca saptamana viitoare sa mai inchida patru, a declarat, pentru Rompres, ministrul Gheorghe Flutur, care a participat la Brasov la o intalnire a liderilor liberali din tara.

Ministrul Gheorghe Flutur a spus ca, in continuare, se iau zilnic sute de probe in judetele unde riscul este inca mare. "Nu trebuie sa ne lasam pe tanjala cu aceste verificari la pasari, pentru a fi inaintea virusului", a afirmat ministrul Agriculturii, care a precizat ca ar fi foarte grav sa apara mortalitati in masa la pasari si abia atunci sa se descopere virusul. Din acest punct de vedere, a subliniat Gheorghe Flutur, Romania este cotata ca o tara care tine gripa aviara sub control.

El a adaugat ca pericolul nu a trecut inca, pentru ca pasarile migratoare se vor intoarce si, de aceea, trebuie continuate actiunile de prevenire. Intrebat ce suma s-a cheltuit pana acum cu gripa aviara, ministrul Gheorghe Flutur a precizat ca Autoritatea Sanitar-Veterinara a cheltuit pentru echipamentele de protectie 100 de miliarde de lei, Ministerul Sanatatii circa 120 de miliarde de lei pentru vaccinuri, Ministerul Agriculturii 30 de miliarde de lei pentru despagubiri, iar Ministerul Transporturilor 80 de miliarde de lei pentru instalatiile de dezinfectie de pe drumurile nationale, judetene si comunale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.