DNA a deschis al treilea dosar pe numele fostului ministru al Industriilor Dan Ioan Popescu, privind privatizarea unei societati care a fost in subordinea ministerului. El a facut ieri o vizita anchetatorilor, care l-au instiintat ca s-a inceput un nou dosar pe numele lui. Pentru a nu perturba cercetarile, oficialii DNA nu au vrut sa dea publicitatii numele societatii. DIP a venit la Parchet fara avocat si a stat cu procurorii doar o jumatate de ora.

La iesire, putin abatut de vizita facuta la inceput de weekend, DIP a facut doar o scurta declaratie. "Am fost chemat pentru o serie de informatii legate de privatizarea unei societati comerciale care a fost a Ministerului Economiei", a explicat succint motivul vizitei inopinate. El nu a spus despre ce societate este vorba si nici ce calitate are in acest dosar, dar a negat ferm ca DNA ar fi inceput urmarirea penala impotriva sa.

Potrivit unor surse judiciare, in acest moment dosarul este in faza actelor premergatoare, iar fostul ministru urmeaza a fi audiat in perioada urmatoare. Aceleasi surse ne-au spus ca numele lui DIP apare la DNA in alte doua dosare. Una dintre cauze priveste dosarul Electrica Banat, in care au fost trimise in judecata 24 de persoane, dintre care 12 sint in stare de arest preventiv. O parte din dosarul facut de DNA Timisoara a fost trimis la Bucuresti, dupa ce un martor a pomenit, intr-o declaratie, numele fostului ministru.

Prejudiciul adus statului , in acest dosar, se ridica la peste 200 de miliarde de lei vechi. Cea de-a doua cauza in care este cercetat DIP ar fi un dosar care verifica modul in care acesta a reusit sa stringa o avere estimata la mai multe milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.