Castelul Peles va fi retrocedat in cel mai scurt timp Casei Regale, a declarat Virgil Nitulescu, secretar de stat in MCC. Potrivit lui Nitulescu, negocierile nu se fac pentru plata unor sume de bani, ci strict pentru retrocedarea in natura a castelului. El a mai explicat ca, desi retrocedarea se va incheia repede, punerea in posesie a Casei Regale va fi "o operatiune de durata", intrucat cantitatea de bunuri din Castelul Peles este foarte mare si trebuie inventariata.

In ceea ce priveste eventualitatea alocarii unor fonduri prin care fostul suveran sa fie despagubit iar castelul sa fie preluat de statul roman, Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor, sustine ca se va incerca gasirea unei "rezolvari rezonabile". Potrivit unui act normativ initiat de guvernarea anterioara, Regele Mihai I trebuia sa primeasca 30 de milioane de euro, in transe egale timp de trei ani, in schimbul castelelor Peles, Pelisor si Foisor, precum si pentru colectiile, obiectele si celelalte bunuri mobile din inventarul acestora.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.