Omul de afaceri Gelu Tofan a fost batut ieri in jurul prinzului, in zona Dristor, de un individ necunoscut. Internat la Spitalul Floreasca, Tofan il banuieste de agresiune pe un fost asociat, cu care se judeca de patru ani pentru ca i-ar fi furat firmele.

"Are figura clasica de recuperator, atletic, cu mustacioara, ten masliniu. M-a intrebat daca sint Gelu Tofan, i-am zis ca da si m-a lovit in cap cu o bara metalica. Am cazut si apoi mi-a tras pumni si picioare cu predilectie in zona capului", povesteste Gelu Tofan, aproape desfigurat, de pe patul de spital. Medicul Constantin Olteanu spune ca Tofan a suferit un traumatism cranio-cerebral si are numeroase hematoame si echimoze la nivelul fetei, o contuzie toracica, insa rezultatele investigatiilor medicale arata ca nu i-au fost lezate si organele interne.

"Voia sa ma termine, dar s-a adunat lumea"

Intimplarea a avut loc in zona statiei de metrou Dristor, intr-una dintre rarele ocazii cind Tofan a plecat de acasa neinsotit de sofer. "E clar o actiune de intimidare. Poate chiar voia sa ma termine, dar s-a adunat lumea in jur si a renuntat sa ma mai loveasca", crede Tofan, care sustine ca de un an primeste mesaje de amenintare pe telefon si nu numai. "Nu am nici cea mai mica indoiala ca e vorba de Stefan Radulescu si avocatul lui, Mihai Bogasiu.

Primul a fost asociatul meu cu 12,5% la Tofan Trans, si timp de sapte ani am avut o colaborare buna, apoi, intr-o noapte, mi-a falsificat semnatura si mi-a furat practic trei firme. De patru ani ma judec cu el si am cistigat definitiv tot ce mi-a furat. Acum stie ca va fi inchis si ne intimideaza", e sigur pe el Gelu Tofan. Seria amenintarilor, spune Tofan, a inceput in urma cu un an. "Masina unui angajat de-al meu a fost incendiata, alt colaborator a fost agresat in Parcul Carol. Pe mine ma sunau sa ma potolesc si imi amenintau copiii, sint urmarit de masini cu numere false. Am reclamat la politie, dar nu se face nimic. Radulescu a beneficiat intotdeauna de sprijinul unor nume grele din politie. Generalul Ardelean stie tot", acuza Tofan.

Paguba de 50 de milioane de dolari

Gelu Tofan a fost agresat, nu si tilharit. El sustine ca paguba reala facuta de cei care i-au furat firmele este de 50 de milioane de dolari. Stefan Radulescu spune ca situatia sta exact pe dos: "Eu am cistigat procesele si firmele sint ale mele. Tofan incearca sa abata atentia de la faptul ca e anchetat de PNA pentru santaj si trafic de influenta. El imi ameninta familia, nu eu pe el. Nu stiu cine l-a batut si nu ma intereseaza". Agresiunea este cercetata de politisti ai Sectiei 12, care au fost ieri la spital pentru a-i lua declaratii lui Gelu Tofan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.