Noua procente, aceasta este cresterea salariala oferita ieri salariatilor de administratia Metrorex, la negocierile care au durat cateva ore bune. Oferta care presupune si o majorare in doua transe i-a nemultumit insa pe angajatii adunati, pentru a doua zi consecutiv, in statia de metrou Piata Unirii. Acestia au respins oferta si se pregatesc de greva generala. Astfel, metroul bucurestean ar putea fi paralizat incepand cu 23 ianuarie, cand se anunta o greva generala. In jurul orei 16.30, unul dintre liderii sindicali, a venit in fata a peste o suta de angajati si

i-a anuntat ca administratia a propus cresterea salariilor cu sase la suta de la 1 februarie si cu trei la suta de la 1 septembrie. "Rusine!" si "Greva! au inceput sa strige oamenii la aflarea vestii. Potrivit lui Marian Artimon, lider sindical, muncitorii au cerut in principal o crestere la 150 de euro a salariului minim prins in grila de salarizare, ceea ce ar presupune o majorare de 20 la suta.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.