Doar cinci dintre cei 19 membri ai CSM si-au depus declaratiile de avere. In ultimul an, seful CSM si-a schimbat declaratia de cinci ori, aflindu-se pe locul al doilea in topul averilor CSM, cu sapte miliarde de lei, dupa Irina Zlatescu, mostenitoare a sase case ce valoreaza peste 10 miliarde de lei.

Majoritatea declaratiilor de avere ale membrilor CSM nu se regasesc pe site-ul Consiliului, doar cinci dintre acestea fiind actualizate, conform legii. Proaspatul presedinte Iulian Gilca (foto) este membrul CSM care si-a modificat declaratia de cinci ori in ultimul an. Numai din salariile sale de judecator, membru CSM, profesor si din cel al sotiei - notar public - in 2005, Gilca a facut o avere de aproape patru miliarde de lei vechi.

Acesta detine doua terenuri cu o suprafata totala de peste 4.000 mp, o casa de peste doua miliarde de lei vechi si alte doua constructii - un garaj si un spatiu trecut in categoria celor comerciale sau de productie. Tot anul trecut, Gilca si-a cumparat un autoturism VW Golf, cel vechi fiind dat sotiei.

Totodata, daca in declaratiile de anul trecut existau doua terenuri intravilane, pe unul dintre acestea fiind construita si o casa de vacanta in valoare de peste 30.000 de lei noi, la inceputul lui 2006, atit casa cit si terenul au disparut, fiind vindute la pret dublu. In declaratiile anterioare, Gilca uitase sa-si treaca si salariul de la CSM. Din ultima declaratie reiese ca in 2005 el a cistigat 84.000 de lei noi. In banca, familia Gilca are 90.000 de lei noi.

Cel mai bogat membru al CSM este, insa, Irina Zlatescu, din partea societatii civile, care detine sase apartamente mostenite, ale caror valoare depaseste 10 miliarde de lei vechi si conturi in banci de peste 30.000 de euro.

Pe locul III, in topul bogatasilor CSM se afla, conform declaratiei din anul 2005, Maria Huza, care detine in conturi in jur de trei miliarde de lei vechi. Din salarii a cistigat, impreuna cu sotul sau, peste 800 de milioane de lei vechi. Casa cumparata cu 800 de milioane de lei in 2001, cu dobinda subventionata si in rate pe 15 ani, valoreaza acum peste cinci miliarde de lei vechi. Desi termenul pina la care ar fi trebuit depuse toate declaratiile a trecut, pe site-ul CSM nu se regasesc nici declaratia fostului presedinte Dan Lupascu si nici cea a ex-vicelui Liviu Dascalescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.