La numai cateva ore dupa ce reporterii "Libertatii" au facut un tur al pavilionului special destinat cazurilor de gripa aviara, amenajat in cadrul Institutului "Matei Bals", a sosit aici si primul suspect. Este vorba de un cetatean turc, de 40 de ani, care venise in Romania duminica seara. Dupa cateva ore, medicii au rasuflat usurati: diagnosticul de gripa aviara nu s-a confirmat.

Miercuri seara, in jurul orei 21.00, un cetatean turc, insotit de un prieten, s-a prezentat la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals". El a venit cu masina personala si a fost preluat imediat de medicii de la camera de garda, care l-au condus la Pavilionul 4. Masurile luate imediat ca pentru un suspect de gripa aviara s-au datorat starii in care se afla pacientul. "Avea febra mare, tusea, iar starea generala era proasta", ne-a declarat dr. Adrian Streinu-Cercel , directorul institutului.

Cetateanul turc a fost imediat internat intr-unul din modernele saloane de la etajul doi al "buncarului" special destinat acestor cazuri, pe care "Libertatea" l-a prezentat in numarul de ieri. I s-au facut imediat analize, o parte dintre ele fiind prelucrate de laboratorul Institutului, o alta parte fiind trimise la Cantacuzino.

Rezultatele au venit ieri dimineata. Din fericire s-a dovedit o alarma falsa, analizele demonstrand ca barbatul turc suferea de pneumonie. El a fost transferat in alta sectie, ne-a precizat dr. Streinu.

Pana la ora inchiderii editiei, in tara noastra nu fusese confirmat nici un caz de gripa aviara la om, dar nici macar de gripa sezoniera.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.