Mai multi reprezentanti la varf ai sistemului bancar au primit citatii pentru a se prezenta la Parchet, pentru a da explicatii in legatura cu modul in care au colaborat cu anchetatorii in dosarul Rompetrol.

Potrivit Mediafax, printre cei citati se numara presedinti de banci si un director din Banca Nationala a Romaniei, iar, potrivit unor surse judiciare, nu este exclusa punerea sub invinuire in unele cazuri. Audierile sunt programte sa inceapa astazi. La cererea Parchetului instantei supreme, institutiile bancare pot pune sub supraveghere conturile bancare si conturile asimilate acestora, fara sa fie declansata urmarirea penala impotriva persoanei ale carei circuite financiare sunt verificate. Potrivit unor surse bancare, printre cei chemati la audieri se afla Dan Pascariu, presedintele HVB Bank, si Nicolae Cinteza, director in BNR.

"Iures in conturi", un control abuziv

Cu toate acestea, ziarul ZIUA a atras atentia, in urma cu cateva luni, intr-un material intitulat "Iures in conturi", ca procuroii umbla abuziv la conturi si ca pana la proba contrarie, prezumtia de nevinovatie si secretul bancar primeaza, iar persoane publice sunt denigrate fara nici o proba. In dosarul Rompetrol, mai multe persoane, printre care presedintele companiei, Dinu Patriciu sunt cercetate in legatura cu modul de tranzactionare la bursa a actiunilor societatii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.