Nu mai e un fapt neobisnuit ca numele fotbalistilor, fie ei de la echipe mici sau cu staif, sa fie alaturate unor accidente rutiere mai mult sau mai putin grave.

Ultimul care si-a trecut numele pe lista celor care ar trebui sa aiba constiinta incarcata dupa ce au nenorocit oameni nevinovati e Teodor Chiacu, nimeni altul decat nepotul lui Gigi Becali. Tanarul de 21 de ani, fost fotbalist la Dinamo II si Steaua II, acum liber de contract, a intrat cu masina intr-un grup de 60-70 de muncitori care tocmai iesise din tura, de la o fabrica din cartierul bucurestean Pipera. Inexplicabil, Politia Capitalei a tinut secret acest caz deosebit de grav, care s-a produs acum sase zile.

In seara de 5 ianuarie muncitorii care lucreaza la fabrica de mobila "Pinum" ieseau din schimbul II. Vreo 60-70 de persoane s-au inghesuit in statia RATB Cil Pipera in asteptarea autobuzelor 112 si 135. Martorii spun ca dupa doar cateva minute de asteptare, un Ford Mondeo (B 42441 - 09/5) care venea dinspre Pipera cu viteza foarte mare a derapat si a intrat in grupul de muncitori. Bolidul a lovit multimea de pe trotuar cu partea dreapta spate, iar oamenii au fost aruncati care incotro, precum niste popice. Apoi, Fordul condus de nepotul lui Becali s-a proptit intr-un panou pentru reclame dupa ce vreo 40 de metri s-a rasucit necontrolat pe sosea.

Doua din femei - Mihaita Maican, 55 de ani, si Georgeta Sasaiac, 52 de ani - au ajuns in stare critica la "Urgenta", iar medicii sunt mai mult decat rezervati in privinta sanselor lor de supravietuire. Alte trei femei - din care una cu picioarele rupte - au refuzat sa se interneze, preferand ca multi alti raniti sa stea acasa.

Agentul Marian Raicu, politistul care a intocmit procesul verbal, a consemnat ca accidentul a fost cauzat de faptul ca pietonii ocupasera carosabilul in dreptul statiei RATB. In timp ce muncitorii se tem sa vorbeasca despre ceea ce s-a intamplat, politistii nici macar nu se sinchisesc sa audieze martorii sau victimele. Mai mult, accidentul produs de nepotul lui Gigi Becali, care de la locul faptei a ajuns direct la IML pentru a i se recolta probe de sange, e tinut secret.

Contactat telefonic, Teodor Chiacu ne-a spus: "Veneam de la Pipera. Din curtea fabricii a iesit o Dacia care a luat virajul larg. Am incercat sa o evit, pentru ca altfel muream amandoi, dar mi-a derapat masina si cu partea dreapta am lovit cateva femei. Cand mi s-a oprit masina, am coborat si m-am dus in multime sa vad ce s-a intamplat.

Am stat langa o femeie ranita pana a venit salvarea. Am mers la spital si apoi la IML, unde mi-au recoltat sange, dar nu bausem. Nu aveam viteza". Pe de alta parte, soferul care a iesit din curtea firmei, Gheorghe Ion, ne-a declarat: "Dupa circa 50 m am vazut o masina in fata mea care a depasit un alt autoturism si, ca sa evit impactul cu aceasta, am tras pe drepata cat mai mult, fara sa opresc. Nu stiu ce s-a intamplat in spatele meu".

Legat de incident, Gigi Becali ne-a spus ca nici nu stie si nici nu il intereseaza de accident. "Este nepotul meu, dar nu m-am implicat in acest caz. Am aflat de la mama ca fratele fotbalistului de la Dinamo a avut un accident de masina. Mai mult nu stiu si nu am de ce sa ma implic".

Fratii Chiacu sunt mult mai apropiati de Giovani si Victor Becali care l-au si adus la Dinamo pe Hristu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.