Monica Macovei a explicat, la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul unei intalniri cu magistratii brasoveni, de ce declaratiile pe care le-a facut dupa aflarea deciziei Suediei de a acorda azil politic lui Gregorian Bivolaru nu pot fi considerate o antepronuntare.
"Daca facem un efort de logica foarte simplu, o sa vedem ca nu am cum sa ma antepronunt. Se antepronunta o persoana care apoi se va pronunta, nu? Fie judecatorul care sa judece cazul Bivolaru, fie CSM, care o sa faca o ancheta si o sa ne spuna daca cineva a gresit, fie un procuror. Eu, ca ministru al justitiei, nu voi judeca cazul Bivolaru, nu voi face anchete sa vad cum s-a desfasurat ancheta in 2004. Deci, din moment ce nu ma voi pronunta vreodata in aceste chestiuni, nu am cum sa ma antepronunt. E o folosire gresita a acestui termen. Se antepronunta cel care se va pronunta. Eu am drept sa fac acest comentariu", a declarat ministrul justitiei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.