'Va fi greu sa raman insarcinata'

In timp ce se pregatea sa plece la munte, Mihaela Radulescu a fost internata, miercuri, de urgenta la Spitalul Elias. Vedeta a fost supusa unei interventii chirurgicale laparoscopice cu diagnosticul de sarcina extrauterina. Mihaela a fost externata ieri din spital, operatia fiind considerata de medici un succes, vedeta fiind acum in afara oricarui pericol. In exclusivitate pentru ziarul "Libertatea" Mihaela Radulescu a avut amabilitatea sa povesteasca ce s-a intamplat.

Libertatea: Cum ai ajuns la spital?

Mihaela Radulescu: Am fost convinsa ca am o apendicita, pentru ca aveam dureri acute in partea dreapta a abdomenului. Nu am avut nici o simptomatologie de sarcina, n-am avut nici un motiv sa banuiesc... Miercuri mi s-a facut foarte rau, am simtit ca mi s-a umflat si intarit abdomenul si am inceput sa am si o hemoragie. M-am cam speriat si am plecat la spital. Sotul meu era in Israel, iar copilul plecase spre munte cu parintii mei. Eu eram cu bagajele in masina si ma pregateam sa plec spre Poiana Brasov ca sa petrec patru zile cu fiul meu. A fost primul noroc al meu ca nu am plecat la munte...

Cand a aflat sotul tau?

Elan a aflat cand eram in drum spre spital si si-a scurtat vizita in Israel cu doua zile, ca sa fie langa mine. S-a speriat foarte tare, mai ales dupa ce a vorbit cu doctorul Radu Vladareanu, care i-a explicat situatia mea extrem de riscanta.

Ce s-a intamplat cand ai ajuns la spital?

Luminita Cobac, doctorita fiului meu, a fost prima pe care am sunat-o, in calitate si de prietena, ca s-o intreb incotro s-o apuc cu simptomele pe care le am. A fost extraordinara, a presupus ca e o sarcina extrauterina, a venit de acasa si a stat cu mine pana ce am iesit din operatie. Tot datorita ei am ajuns la doctorul Vladareanu, pe care l-am intalnit prima oara cu acest prilej. Doctorul Vladareanu a fost foarte mirat de rezistenta mea fizica si de faptul ca stau in picioare, cand ar fi trebuit sa fiu cel putin lesinata, daca nu in coma, cu diagnosticul pe care mi l-a pus dupa ecografia abdominala si dupa analiza de sange pentru sarcina.

Aveam deja sange in abdomen, deci trompa incepuse sa se fisureze, iar la ecografie s-a vazut sarcina pe trompa dreapta, de o marime considerabila, estimata la 8-9 saptamani. La ora la care am ajuns eu nu era posibila nici o analiza de sange pentru sarcina cu rezultatul pe loc, asa ca trebuie sa-i multumesc si doctoritei Maria Pop, care a venit special de acasa la laborator pentru analiza.

Cum ai reactionat cand ai aflat ca e vorba de o sarcina extrauterina?

Am fost dusa urgent de la cabinetul doctorului Vladareanu la Spitalul Elias, unde anestezista Ileana Marinescu m-a preluat imediat si doctorul Vladareanu m-a pregatit de operatia laparoscopica. Nu mi-a venit sa cred ca e vorba de o sarcina, pentru ca n-avusesem nici un semn care sa confirme asa ceva si m-am intristat foarte tare pentru ca, in loc sa fac un copil, il voi pierde si voi trece si printr-o experienta traumatizanta... De la un moment dat, lucrurile s-au precipitat, pentru ca mi s-a facut foarte rau si filmul meu se reia doar dupa momentul in care m-am trezit din anestezia generala.

Cum te simti acum, dupa interventie?

Destul de slabita, de derutata, pentru ca doctorul Vladareanu mi-a confirmat ca am fost intr-o stare foarte grava, dar mi-a si dat de inteles ca nu stie care ar fi fost soarta mea daca plecam spre munte sau nu ajungeam la timp la spital, de acasa, adica de la 35 de km de Bucuresti. Se pare ca am fost chiar la limita, iar operatia a fost extrem de grea, a durat aproape doua ore si s-a soldat cu scoaterea sarcinii extrauterine, dar si a uneia din trompe. Am realizat ca am avut un moment de cumpana si ca toti oamenii acestia chiar mi-au salvat viata. Oare ajunge sa le multumesc?...

Ce au spus doctorii in ceea ce priveste o noua sarcina in perioada urmatoare?

Va fi mult mai greu sa raman din nou insarcinata, cu o singura trompa, dar nu imposibil, asa ca voi incerca in continuare.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.