Celebrul fiu al judecatorului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova este cercetat penal pentru ca ar fi injunghiat o fata in noaptea de Revelion. Avind sapte dosare la activ, Iustin Covei a fost condamnat o singura data. Cu suspendare. Faptele: a condus fara permis, a batut un politist, a facut scandal pe strada.

Iustin Covei a inceput anul 2006 cum nu se poate mai prost. Alaturi de alti prieteni, Covei jr. a organizat un chef de Revelion intr-o garsoniera din cartierul craiovean Brazda lui Novac. Insa petrecerea s-a spart imediat dupa "incalzire", din cauza unui eveniment neplanificat. Una dintre invitate, Andra Maria Popescu, in virsta de 18 ani, a fost ranita in fesa dreapta de un cutit pe care il tinea in mina Iustin Covei. Speriindu-se de hemoragia produsa, tinerii au pus un prosop pe rana, au urcat-o pe Andra in masina si au dus-o la Spitalul de Urgenta Craiova. Medicii au constatat ca rana produsa prin taiere i-a pus in pericol viata tinerei, deoarece a pierdut foarte mult singe.

Covei jr. a dus-o la spital

Modul in care s-a produs accidentul a stirnit suspiciuni din partea medicilor, mai ales ca persoane din spital au sesizat ca fata fusese adusa cu masina lui Iustin Covei, un Peugeot 206. Surse din cadrul politiei doljene spun ca initial fata nu a vrut sa recunoasca ce i s-a intimplat, dar ulterior a declarat ca rana i-ar fi fost produsa de Iustin Covei. Ea a mentionat insa ca nu a fost lovita cu intentie, ci ca s-a asezat in cutitul pe care Covei il tinea in mina.

Tatal tinerei nu crede insa varianta accidentului. "E imposibil sa te asezi intr-un cutit. Nu prea cred ca un cutit poate sta in miner", a declarat ieri Florin Popescu, tatal victimei.

Dilema anchetatorilor

Politistii craioveni incearca sa elucideze cazul si sa afle conditiile in care fata a fost ranita, mai ales ca, se spune, declaratiile martorilor si cea a victimei nu concorda. In plus, politistii nu-si explica faptul cum un cutit de taiat friptura, prezentat drept corp delict, a produs o rana atit de grava fetei. Lui Iustin Covei i s-a intocmit deja dosar penal si risca inchisoare de la trei luni la doi ani sau amenda. "Iustin Covei este cercetat pentru vatamare corporala grava din culpa. Deocamdata, nu pot da mai multe amanunte despre acest caz, deoarece ne aflam in stadiul actelor premergatoare", a declarat ieri Crenguta Leonte, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova.

Palmaresul lui Iustin Covei

De fiecare data cind Covei jr. intra in scena, se fac asocieri intre faptele acestuia si cei care il sprijina in momentele grele. Tatal acestuia, Marin Covei, este judecator la Curtea de Apel Craiova, mama, Aurora Covei, medic la Spitalul "Filantropia" Craiova, iar unchiul, Gheorghe Covei, este procuror la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova. In urma controalelor dispuse de CSM pentru a vedea daca procurorii doljeni au instrumentat corect nenumaratele cazuri Covei, a reiesit ca magistratii nu l-au favorizat pe Iustin.

Mai 2003 - un echipaj al Politiei Rutiere Dolj il surprinde pe Iustin Covei la volanul unui BMW inmatriculat in Italia, desi tinarul era minor si nu avea permis de conducere.

Ianuarie 2004 - a participat la un scandal monstru, dupa ce a fost dat afara de la un chef organizat de un coleg al sau la un bar din Craiova. Adus la sectie, Iustin a lovit cu pumnul in fata un politist, provocindu-i leziuni care au necesitat cinci-sase zile pentru vindecare.

Februarie 2004 - aflat la volanul unui Mitsubishi neinmatriculat si fara sa posede permis de conducere, a intrat pe contrasens si a izbit frontal un Opel in care se aflau trei persoane.

Aprilie 2004 - Iustin Covei a intrat cu scuterul intr-o Dacia condusa regulamentar. Cele patru dosare penale au fost conexate, iar tinarul trimis in judecata. Procesul a fost stramutat la Judecatoria Racari (jud. Dimbovita), unde Covei jr. a scapat cu trei luni de inchisoare cu suspendare.

August 2005 - Iustin Covei este in fruntea participantilor la un raliu neautorizat pe pista fabricii de avioane Craiova. A fost amendat cu 10 milioane de lei vechi, plus inca 500.000 de lei pentru ca a circulat fara numere de inmatriculare.

August 2005 - Iustin Covei, impreuna cu alti prieteni, a dezbracat un minor in pielea goala ca sa-l fotografieze, si apoi au plimbat un aurolac cu o pubela de gunoi. Dosarul in care este cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice a facut la mijlocul lunii octombrie cale intoarsa la politie, procurorii cerind politistilor sa mai audieze niste martori si sa identifice si alte persoane prezente la eveniment.

Ianuarie 2006 - cercetat pentru ca ar fi injunghiat o fata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.