Antonie Iorgovan, avocatul lui Sorin Oprescu, a prezentat ieri, in instanta, semnaturile sindicalistilor de la Spitalul Universitar Bucuresti, care il vor afara din spital pe noul director numit in functie, Silviu Radulescu. Documentul prezentat acuza "situatia grava" in care se afla spitalul dupa demiterea lui Oprescu si anume ca din 16 decembrie, in respectiva unitate nu a fost mai fost tinuta nici o sedinta.

Mai mult, sindicalistii sustin ca noul director general nu s-a prezentat la serviciu, fiind plecat in concediu. In raport, se mai arata ca in spital nu exista nici un fel de dezinfectanti, ceea ce pune in pericol viata pacientilor. Iorgovan a depus la instanta un document cu analize grafice comparative a situatiei spitalului in perioada 16 decembrie 2004 - 1 ianuarie 2005 si, respectiv, in perioada 16 decembrie 2005 - 1 ianuarie 2006, pentru a demonstra situatia grava in care s-ar afla unitatea spitaliceasca. Cea de-a doua contestatie a lui Oprescu - privind ordinul ministrului Sanatatii de demitere a sa de la conducerea Spitalului Elias - a fost trimisa de un alt complet al instantei Curtii de Apel la Sectia de conflicte de munca a Tribunalului Bucuresti, pe motiv ca in cauza ar fi vorba despre un conflict de munca. Nici la spitalul Elias situatia nu este mai limpede, intrucat nu se stie exact daca ministrrul Sanatatii Eugen Nicolaescu avea dreptul sa demita administratia si directorul din functie.

Presedintele Academiei Romane, Eugen Simion, sustine ca numai Academia ar fi avut acest drept.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.